Grønt lys fra Mattilsynet
Til uken skal Sverre Hjørnerød ta med Balder Mollyn på banen. Da får han en pekepinn på om det er realistisk å kjøre Derby-kvalifisering 27. august. Foto: hesteguiden.com

Grønt lys fra Mattilsynet

Skrevet av: Kristine Kihle 11:52 10. august 2018 , kategori: Sport

Sverre Hjørnerød har endelig fått lettet på Salmonella-restriksjonene. Balder Mollyn slipper ut av gården.

– Det har vært mye fram og tilbake, men nå har vi kommet fram til en løsning som både Mattilsynet og jeg er fornøyd med hva gjelder luftegårdene. Det er kun det som har gjort at de har holdt igjen den siste uken, forteller Sverre Hjørnerød.

Han har vært stengt i over to måneder etter at han fikk ei hoppe hjem fra NMBU Veterinærhøgskolen som hadde Salmonella-smitte. Ingen av de andre hestene har testet positivt. Balder Mollyn har levert fem negative prøver. Les mer om frustrasjonen til 40-åringen fra Fredrikstad her.

– Hva skjer med Balder Mollyn nå?
– Jeg vurderte å sende ham til Lars O Romtveit, men det har jeg skrinlagt ettersom det blir for kort tid til Derby-kvalifiseringen (27. august, red anm). Jeg står midt i skuronna, og har mye å gjøre. Derfor får jeg hjelp av Morten Wik (mannen bak blant annet Wik Stjernen, som er far til Balder Mollyn, red anm). Morten har også hjulpet meg tidligere. Vi skal kjøre et hurtigarbeid med ham på banen til uken, så får de se hvor han står. Jeg kommer ikke til å ta ham ut i en kvalifisering om han ikke er klar for det.

Det er Mattilsynet i Østfold og Follo som har tilsynet med Hjørnerød-stallen. De bekrefter at Sverre Hjørnerød er delvis åpnet opp.

– Ja, det er riktig at Hjørnerød i går fikk en lettelse i restriksjonen, som innebærer at flere av hestene hans ikke har restriksjoner lenger, sier Cathrine Hagemann som fungerer som seksjonssjef i Mattilsynet i Østfold og Follo.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013