Rofstad Odin mot comeback
Rofstad Odin er på vei tilbake som vallak. Her sammen med trener Bjørn Garberg og oppasser Eirin etter seier i finalen av grunncupen på Bjerke tidligere i år. Foto: hesteguiden.com

Rofstad Odin mot comeback

Skrevet av: Kristine Kihle 10:00 16. august 2018 , kategori: Sport

Bjørn Garberg har sett seg ut to løp for 5-åringen som skadet sin oppasser Eirin Sørmo stygt i sommer.
Det er litt over tre uker siden den røde Moe Odin-sønnen, som har vunnet fire V75-løp tidligere i år, ble «tante». Det er kun Odd Herakles som kan skilte med flere V75-seirer enn Rofstad Odin. Will Prinsen og Ulsrud Tea har også fire av de gjeve «rosett-triumfene».

– Hvordan er det med Rofstad Odin?
– Det er bra. Kastrasjonen har gått veldig greit. Han ser veldig fin ut hjemme i trening. Det er ikke lenge før jeg kommer til å ta ham med på banen for å kjøre et hurtigarbeid med ham. Målet vårt er 5-årsløpet på Biri (lørdag 13. oktober). Før det har han et løp på Hagmyren. Det er finalen i DubbelCupen (meeting 3) 15. september. Eieren var ikke så hissig på det, men jeg har et halvt øye på det løpet, avslører Bjørn Garberg til tgn.no.

Travtreneren, som holder til på Kvål i Melhus, var hjemme da Rofstad Odin gikk til angrep ute i luftegården. Han skjønte fort at noe alvorlig hadde skjedd:

– Jeg hørte Olea (Villa Furre som var ute i luftegården for å ta bilder av Sørmo og Rofstad Odin, red anm) rope. Like før det skjedde, så jeg at de var på vei mot luftegården. Heldigvis er Eirin på bedringens vei. Det ser langt lysere ut i dag, enn rett etter det skjedde.

Les om det her: – I dag fikk jeg kontakt med hele kroppen

– Vi hadde et håp om å få Rofstad Odin kåret. Derfor holdt vi ham igjen som hingst, men etter det som skjedde hadde vi ikke noe valg. Han reklamerte heller ikke akkurat for seg selv med det han gjorde, sier 67-åringen til tgn.no.


Det var oppasser på Creek‘s Survivor, montérytteren Olea Ville Furre, som kom Eirin Sørmo til unnsetning da Rofstad Odin gikk til angrep. Hingsten, som står rett overfor Rofstad Odin på stallen, er også borte fra løpsbanen. TGN-foto/KK

Creek’s Survivor har også vært borte fra løpbanen en god stund. Hingsten som vant V75 på imponerende vis på Biri i mai har ikke startet siden.

– Han fikk en gaffelbåndskade i venstre bakbein. Det er «vondfoten» hans, for det er samme beinet som han tidligere har hatt en seneskade. Han ser også fin ut i trening, og det er mulig at han kan rekke et par starter på senhøsten. Hvis ikke må vi vente til våren. Han har ikke helse til å starte på harde baner, sier Bjørn Garberg.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013