«Tengsareid-saken» til Høyesterett
Åsbjørn Tengsareid og advokatene Rune H Eriksen og Per Oskar Tobiassen kan glede seg over at Høyesterett harf tatt saken deres. TGN-foto/TGP

«Tengsareid-saken» til Høyesterett

Skrevet av: Truls Pedersen 12:52 30. august 2018 , kategori: Øvrig

Høyesteretts ankeutvalg har vedtatt å ta den såkalte «Tengsareid-saken» inn for Høyesterett. Det er gode nyheter for travsporten.

Den såkalte «Tengsareid-saken» oppsto etter at Skatteetaten gjorde et vedtak på bakgrunn av Tengsareids innsendte momsoppgave for termin i 2014. Skatt Sør endret da på det som hadde vært praksis for kusker/trenere i flere år, og som var anbefalt av skatteetaten selv. Skatteetaten sendte selv sendt ut informasjon til alle skattekontorer om hvordan reglene skulle praktiseres. Det har Åsbjørn Tengsareid og andre travkusker forholdt seg til.

Åsbjørn Tengsareid fikk DNT inn som partshjelper, og i praksis er det DNT som har kjørt saken på vegne av Tengsareid og de øvrige aktive som vil bli involvert.

I Tingretten fikk DNT fullt medhold, mens Lagmannsretten kom til helt annet resultat. Der tapte DNT/Tengsareid på alle punkter, og det ble fastslått at det kan etterberegnes merverdiavgift fra 2014 for oppsittpenger og provisjon av premie.

Nå har altså Høyesteretts ankeutvalg fastslått at saken skal opp for Norges høyeste rettsorgan – Høyesterett. Bare rundt 12 prosent av sakene som blir anket til Høyesterett, kommer opp der. Det er en viktig seier for DNT og travsporten at man har kommet gjennom det nåløyet. Nå skal saken sees på med nye jurdiske øyne.

Dette sa regjeringsadvokaten før tingrettsslutningen:

Dette er dommen fra lagmannsretten:

Dette sa DNT etter tapet i lagmannsretten:

– Dette er kjempebra! Nå får vi prøvet saken påny, og det er viktig for oss., Vi føler at Lagmannsretten ikke tok hensyn til våre argumenter. Etter å ha vunnet i Tingretten, er vi overrasket over at Lagmannsretten ikke tok hensyn til de argumenter vi vant fram på i Tingeretten. Det blir veldig spennende å få prøve denne saken i Høyesterett, kommenterer Trenerforeningens styreleder Espen A Schem.

– Dette er gode nyheter. Det sender også signaler om at Høyesteretts ankeutvalg ikke nødvendigvis mener Lagmannsrettens konklusjoin er den beste, kommenterer DNTs styreleder Knut Weum.

Dette er Høyesteretts ankeutvalg:
Høyesteretts ankeutvalg er en del av Høyesterett. Ankeutvalget består av tre høyesterettsdommere, som deltar etter en skiftordning. Alle saker som ankes til Høyesterett, enten fra tingretten eller lagmannsretten, blir først behandlet i ankeutvalget.

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013