– Det ser bra ut!
Advokat Rune H Eriksen (t.h.) er i vinden for hestesporten om dagen. Nyllig fikk han den såkalte «Tengsareid-saken» opp for Høyesterett, han er optimist etter to dager i Oslo tingrett med avgiftssaken til Rikstoto, og han har Thankful i hoppe Kriteriet søndag. TGN-foto/TGP

– Det ser bra ut!

Skrevet av: Truls Pedersen 09:12 05. september 2018 , kategori: Øvrig

– Jeg synes det ser ganske bra ut for vår sak, sier advokat Rune H Eriksen etter to dager i Oslo tingrett med Rikstotos momssak. Det handler om veldig mange millioner kroner.

Oslo tingrett har de to siste dagene behandlet momstvisten mellom Skatt Øst og Rikstoto. Skatt Øst mener at Rikstoto urettmessig har utgiftsført inngående merverdiavgift på kostnader tilknyttet produksjon og distribusjon av Rikstoto Direkte (RD). Bakgrunnen for Skatt Øst sitt argument er at RD brukes av Rikstoto i «den avgiftsunntatte spillvirksomheten».

Rikstoto på sin side argumenterer for at RD ikke har noen direkte sammenheng med spillvirksomheten. «Man kan ikke spille gjennom RD. Det er derfor ingen sammenheng mellom RD og spill», hevder Rikstoto.


Fått aksept
– Staten har bekreftet at vår tolkning av regelverket er riktig når det gjelder fradragsføringen for selve hovedkonseptet med RD. Det uenigheten har bestått i er den såkalte fellesregistreringen der sju travbaner er registrert sammen med Rikstoto avgiftsmessig. Ved at driftsselskapet og Rikstoto er fellesregistrert må de også vurderes samlet sett i forhold til avgiftsreglene, sier Rikstotos advokat Rune H Eriksen.

– Hva betyr dette konkret?

– Det betyr at om det for eksempel sendes RD fra Bergen, og Bergen travpark inngår i fellesregistreringen, er de da i samme avgiftssubjekt. Selv om Bergen travpark, i dette eksempelet, driver egen virksomhet, må de ses sammen med Rikstoto og det spill som skjer hos Rikstoto. Det er veldig mye jus, men slik er avgiftsretten. Vi mener at det høyden er én prosent av spillet som faller innenfor fellesregistreringen på denne måten, og at det er for lite. Den nedre terskelen må ligge høyere, jeg mener fem prosent er et utgangspunkt. Jeg tror slaget kommer til å stå om fellesregistreringen og der har vi gode kort på hånda.

– Er det andre stridsspørsmål?

– Ja, det er noe dissens om bruk av RD-produksjonen på sosiale medier kan sies å være direkte knyttet mot spill, men jeg tror det er fellesregistreringen og spørsmålet rundt dette som er avgjørende. Det ser bra ut for vår del, selv om jeg skal være forsiktig med å spå noe utfall, sier Rikstotos advokat Rune H Eriksen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013