Auksjonsdramaet: – Kan komme inn igjen i dag
Per Gunnar Roos beklager at han pakket sammen og reiste hjem i går, men kan komme inn igjen i dag. TGN-foto/ON

Auksjonsdramaet: – Kan komme inn igjen i dag

Skrevet av: Truls Pedersen 10:58 08. september 2018 , kategori: Øvrig

Her gir oppdretter Per Gunnar Roos sin versjon av uenigheten som oppsto på Klasseløpsauksjonen i går.

Her kan du lese om hva som skjedde i går

– Jeg beklager at jeg ble sint og tok med hestene hjem, men jeg føler at jeg ikke ble trodd og at det ikke ble tatt noe høyde for at DNTs mannskap har gjort feil, sier Per Gunnar Roos som tok med seg begge sine hester hjem fra auksjonen i går kveld. Den ene som solgt, den andre uten å ha vært i ringen.

– Jeg mener dette er er prinsipielt spørsmål. DNT må sørge for å ha mannskap på jobb som er skikket til å gjøre den krevende jobben det er å ta i mot bud og styre auksjonsklubba. Her mener jeg begge sviktet, sier Per Gunnar Roos.

– På hvilken måte?

– Jeg mener det var så klart at jeg ga bud til budmottageren i tide og i god tid før klubba falt. Dette var det også tallrike vitner på rundt meg. Til og med kameramannen som sto rett bak meg, bekreftet dette da auksjonsansvarlige Tron Gravdal kom for å ta rede på saken.

– Ble dere ikke trodd?

– Nei, og det var det som provoserte meg så mye at jeg lesset opp hestene og reiste hjem. Jeg mente Gravdal kunne gitt beskjed umiddelbart om at det hadde skjeded en feil og bedt om at salget ble annulert og hesten kunne kommet inn i ringen igjen senere. Det har skjedd mange ganger før. Istedet ble både jeg og vitnene rundt meg oppfattet langt på vei som bløffmakere og det synes jeg var provoserende. Da ble jeg sint, men jeg var ikke ufin eller gikk over streken på noen måte. Men sint ble jeg, det er helt sikkert.

– Hva skjer nå?

– Jeg har vært i kontakt med Erik Killingmo. Han sier han ønsker ikke å bli uvenner med meg på grunn av dette og avventer hva DNT gjør. Jeg har også snakket med Tron Gravdal som åpner for at det kan være mulig at hestene kommer inn i ringen igjen i kveld. Jeg er åpen for det, men må bare avklare med datteren min først. Hun er også med på hestene. Men jeg tror ikke det er noe problem for oss å ta med hestene inn igjen i kveld og la de gå i ringen da. Det hadde kanskje vært det mest smidige.

– Er det noe ved auksjonsformen som du misliker?

– I denne sammenhengen er det egentlig ikke det. Jeg er bare ute etter at både budmottager og auksjonarius må følge bedre med. I dette tilfellet så auksjonarius knapt til den høyre siden for ham der jeg befant meg, og han sveipet ikke over budmottagerne slik han skal. Budmottager innrømmet jo også da Gravdal sto der at hun kanskje ikke hadde vært like kjapp som hun burde med tegnet for bud. Jeg har vært mye på auksjoner i USA og der er man langt mer vokale. Budmottagerne roper ut sine bud for å forsikre seg om at auksjonarius oppfatter dem. Der er USA langt bedre enn Norge, sier Per Gunnar Roos.

Auksjonarius Kurt Hella er ikke enig i Roos sin situasjonsbeskrivelse.

– Jeg hadde full kontroll da klubba falt. Da hadde jeg oversikten og ingen andre bud var oppe. Hvilken kommunikasjon Roos hadde med budmottageren på sin side, kan ikke jeg uttale meg om, men da jeg slo, hadde jeg kontroll på budene, sier auksjonarius Kurt Hella.

– Kan hestene komme tilbake i ringen i dag, auksjonsansvarlige i DNT Tron Gravdal?

– Vi skal se igjen filmen fra auksjonslokalet nå. Deretter skal vi gjøre en vurdering, men situasjonen er vanskelig og det er ikke så enkelt at man bare sender hestene inn i ringen igjen. Det er foretatt et salg, og så lenge Erik Killingmo vil beholde hesten så er dette en vanskelig sak å omstøte. Men vi skal se på den så fort vi har folk på plass og gjøre en vurdering nå i dag, sier Tron Gravdal.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013