– Behøver vi egentlig en travbane i bygda?

– Behøver vi egentlig en travbane i bygda?

Skrevet av: Kristine Kihle 10:09 19. september 2018 , kategori: Sport

«… sånn at folk kan gå dit, spille bort pengene sine og drikke seg full?». Dette er bare en av innsigelsene mot travbane i Malvik…

– Det har kommet inn nesten 90 innspill til den nye Kommuneplanens arealdel (KPA). 30 av dem omhandler forslaget om travbane på Leistad. Det er helt klart flest som har meninger og engasjert seg i dette forslaget, forteller Anne Guri Ratvik, som er rådgiver for arealplan i Malvik kommune.

Det er ingen tvil om at travsporten sliter med fordommer av stor negativ karakter, for det er flere som kommer med sterke ytringer i høringsrunden til kommuneplanens arealdel. De fleste som er mot er bønder – både privatpersoner, men også Sør-Trøndelag Bondelag og Malvik Bondelag er kritiske. Det vises til nasjonale føringer om jordvern og tidligere vedtak i kommunen om verning av området på Leistad i 50 år til dyrking av mat.

Senterpartiet og SV har tonet flagg og ytret seg negativt til travbane på dyrket mark. Førstnevnte skriver i sin høringsuttalelse: «Jordloven fastslår at nedbygging av matjord og dyrkbar jord er forbudt. Avvik fra denne regelen skal kun skje når store samfunnsmessige felleskapsinteresser tilsier det, slik som samferdselsutbygging og viktige sentrumsfunksjoner som det ikke er mulig å realisere uten at dyrka og dyrkbarmark blir berørt. Totalisatorspill og travsport kan ikke defineres som en vesentlig samfunnsmessig fellesskapsinteresse».

Les: Her finner du alle høringsuttalelsene Malvik kommune har mottatt så langt, etter at forslag til kommuneplanens arealdel har vært ute på høring (offentlig ettersyn).

Fristen var satt til 16. september. Fylkesmannen, Norges vassdrags- og energidirektorat og Trøndelag fylkeskommune har fått utsatt frist til 26. og 27. september. Det har ikke kommet noen innsigelser fra andre offentlige myndigheter til travbanen.

DNT/NR har også levert innspill, der de blant annet bemerker at dagens travbane på Leangen er solgt og 120 mål er frigjort til boligbygging, som igjen demper trykket mot nedbygget mark rundt Trondheim sentrum. Det er også grunneiere i området som uttaler seg positivt til travbane. Han skriver; «Til tross for at travsporten alltid har vært endel av landbruket, kommer nærmest all motstand mot planene om travbane på Østre Bjørnstad fra Senterpartiet, Bondelaget og en grunneiergruppe. Det fortoner seg som som lite troverdig at det kun er i denne saken de nevnte gruppene kommer med noen merkbare reaksjoner i forhold til jordvern. I ander omdisponeringsaker av matjord i kommunen der det kan dokumenteres at jorda er av Trøndelags beste matjord, og der det heller ikke er lagt føringer om å fremskaffe erstatningarealer, er det ingen reaksjoner fra de nevnte gruppene».

– Hvordan vil innspillene bli håndtert?
Administrasjonen skal vurdere alle høringsuttalelsene som har kommet inn, og gjøre en vurdering av om det bør foreslås å gjøres endringer i planen basert på uttalelsene. I tillegg forsøker administrasjonen å løse eventuelle innsigelser fra offentlige myndigheter. Administrasjonen forbereder så saken til ny politisk behandling, med en innstilling til politikerne. Når vi ser på hvor mange høringsuttalelser som har kommet inn, kommer nok ikke denne saken opp før på kommunestyremøtet i januar, sier Anne Guri Ratvik til tgn.no.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013