Fartsfest på rødleira
Phaetosive og Trond Smedshammer vant Bluegrass Stakes. Foto: Arnfinn Roaldsøy

Fartsfest på rødleira

Skrevet av: Truls Pedersen 02:48 01. oktober 2018 , kategori: Utland

Når forholdene ligger til rette for det, er den røde leireblandede massen i banen på The Red Mile noe av det raskeste i verden. I dag løp hestene solen sort i Lexington, som danskene ville sagt det.

«Bluegrass»-løpene sto på kjøreplanen på 1609 meter lange The Red Mile i dag. Oppdretterstaten Kentucky blir også kalt «The Bluegrass State», ettersom man mener at gresset er så næringsrikt at det gir et blåskjær over markene når solen står riktig.

En av de som kunne kjøre inn på seremoniplass å hente Bluegrass-trofeet i dag, var nordmannen Trond Smedshammer. Han satt opp bak sin 3-årsstjerne Phaetosive (e Explosive Matter) som vant den ene av tre Bluegrass-avdellinger for 3-årige hopper på 09,4. Hver vinner fikk rundt 300 000 kroner for seieren. Raskere var Hey Blondie (e Cantab Hall) som vant på 09,1. Hun trenes av veteranen Chuck Sylvester som har hatt en rekke topphester, blant dem Mack Lobell og Pine Chip. Moren til Hey Blondie er en søster til Muscle Hill. Den tredje avdelingen vanrt Ervin Miller-trente Supergirl Riley (e Muscle Mass) på 09,9. Ingen vinnere over 10,0 med andre ord.

Auksjonsdyringen
Det var det heller ikke i de to hingsteavdelingene. Jimmy Takter klemte likegodt til med en trippelseier i den ene av to avdelinger. Selv kusket han auksjonsdyringen (800 000 dollar som åring) Tactical Landing (e Muscle Hill) til seier på 09,1, mens italienskfødte Zepfyr Kronos (e Ready Cash) og Wolfgang (e My MVP) fulgte på. Norskeide Classichap avsluttet bra etter en trøblete innledning, men fikk ikke premie. Den andre avdelingen vant russiskeide Mets Hall (e Cantab Hall) på 09,2. Han trenes av Julie Miller og ble kjørt av hennes mann Andy.

Det ble kjørt fort også i et vanlig løp. 3-årige The Veteran (e Muscle Mass) slo til med seier på 09,3. Han trenes av George Ducharme som også er mannen bak Hambletonian-vinneren Royalty for Life.

 Tactical Landing (bildet under) vant på 09. Foto: Arnfinn Roaldsøy

Tactical Landing

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013