Sender hjem favoritten før storløp
Phaetosive og Trond Smedshammer vant Bluegrass Stakes søndag, men starter ikke i Kentucky Futurity. Foto: Arnfinn Roaldsøy.

Sender hjem favoritten før storløp

Skrevet av: Truls Pedersen 15:36 03. oktober 2018 , kategori: Utland

Trond Smedshammer har irritert på seg arrangøren på The Red Mile i Lexington. Årsaken er at nordmannen har sendt stjernehoppa hjem til gården i New Jersey.

Trond Smedshammers glitrende 3-årshoppe Phaetosive (e Explosive Matter) har tatt over hegemoniet blant den knallsterke 3-årshoppeårgangen i USA. Phaetosive har tatt fire strake seirer etter at hun ble annen i Hambletonian Oaks i august. Hun ar slått både Hambletonian-vinneren Atlanta og Hambletonan Oaks-vinneren Manchego.

Søndag slo Phaetosive og Smedshammer til med seier i Bluegrass Stakes i på The Red Mile i Lexington, og man så fram mot å se henne i Kentucky Futuritys hoppeavdeling kommende søndag. Det blir det ikke noe av. Phaetosive har tatt den tolv timer lange veien hjem og er allerede hjemme i New Jersey på gården til Trond Smedshammer.

Mulig Prix d’Amerique-hest
– Det at jeg sendte hjem Phaetosive har irritert arrangøren her nede i Lexington, men det bryr jeg meg fint lite om. Jeg tenker på hesten. Dessverre er det ikke mange som gjør det her borte, sier Trond Smedshammer.

– Hva mener du med det?- 

– Arrangøren på The Red Mile lever i gamle dager og tviholder på konseptet med to heat samme dag. Det er utdatert! Hestene går så fort nå i dag, at to heat samme dag der de går 1.09 eller 1.08 over 1609 meter i begge heat, er for tøft. Kvaliseringer og finale må ha en uke mellom. Det forbrukes enormt med heter her borte fordi de kjøres for hardt. Verken jeg eller Phaetosives eier Wanda Pollisseni vil være med på det. Jeg ser Phaetosive som en mulig Prix d’Amerique-hest om et par år, og da kan jeg ikke ta knekken på henne nå.

– Er det ikke fristende å starte henne i et så stort løp?

– Nei, ikke slik løpet er utformet. Samtidig sliter Phaetosive med lette krysslammelser. I oppvarmingen til løpet søndag var hun helt fantastisk myk og snerten, men hun var i overkant frisk grunnet mye folk på publikumsplass og annet ståk rundt henne,. Det var nok til at hun fikk en liten krysslammelse i løpet og hun var langt fra på topp, selv om hun vant på 09,4. Hjemme på gården går hun ute på nettene og holder musklene i orden på den måten. Derfor tar jeg henne hjem nå og forbereder henne for årets siste store oppgave – Breeders’ Crown på Pocono om fire uker. Lange treningsturer på sandbanen min i skogen, skal gjøre henne godt.

– Hva med Classichap som nylig ble solgt til Norge?

– Han var ikke seg selv lik i Lexington søndag. Han burde endt på trippelen, men var ikke på topp. Han reiste hjem sammen med Phaetosive. Hans nye norske eier og Anders Woldeen får bestemme om vi skal satse mot Breeders’ Crown, eller avslutte 3-årssesongen nå. Jeg tror Classichap har alle muligheter til å bli en topp 4-åring hjemme, mener Trond Smedshammer.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013