Verdens raskeste
Her setter Homicide Hunter sin fantastiske verdensrekord. Foto: Arnfinn Roaldsøy

Verdens raskeste

Skrevet av: Truls Pedersen 21:52 06. oktober 2018 , kategori: Utland

VIDEO: Sebastian Ks fantastiske verdensrekord på 07.7 ble slått i kveld. Og det av en hest som trenes av en kar som er dømt for doping mellom 15 og 20 ganger. 07,6 travet den nye verdensrekordholderen Homicide Hunter, og på seremoniplass holdt sponsor Jeff Gural seg for nesa.

La de dog være sagt med én gang. Homicide Hunter er en sabla god hest. 6-årsvallaken etter Mr Cantab (e Cantab Hall) har vunnet 38 av 75 løp i karrieren, og tjent 1,5 millioner dollar. Det er bare så synd at hans trener Chris Oakes er en notorisk dopingsynder, og at hans eier Crawford Farms ikke bryr seg døyten om at trenerne de bruker har dopingdommer opp i halsen.

Homicide Hunter tangerte verdensrekord også i juni

Det var et voldsomt løp som ble kjørt på The Red Mile i Lexington nå i kveld. Allerage Farms for den eldre eliten så rå fart hele veien, oppmuntret av fartsglade kusker, uten den store fartsbedømmelsen. Amerikanske kusker er jevnt over elendige på slikt.

Et lite unntak er Brian Sears som ofte kjører litt konservativt. Han tok det pent fra start og lot karer som Scott Zeron og Tim Tetrick gjøre grovarbeidet. Inn på oppløpet satt Homicide Hunter lagt bak, men via 04,6 siste 400 meter (!), travet Homicide Hunter forbi alle til seier på 07,6 – verdensrekord alle kategorier for traverne. Og han passerte mål med toppede ører!

Se løpet her

Kastet ut fra Meadowlands 
På seremoniplass var Meadowlands-eieren Jeff Gural på plass for å dele ut ærespremiene. Gural sponset løpet gjennom sin oppdretterfarm Allerage Farms. Gural er en tro dopingjeger og har kastet ut mange dopingdømte trenere fra Meadowlands. Blant dem er Chris Oakes som er tatt for doping et utall ganger og ikke er ønsket på Meadowlands. Likevel måtte Gural dele ut premier til ham, ettersom dette løpet gikk på The Red Mile der Gural ikke har eierinteresser.

Crawford Farms satser hardt på travsporten, men holder seg med trenere som Chris Oakes og flere andre mange ganger dopingtatte trenere. Trond Smedshammer og Jimmy Takter har sin egen protestaksjon mot blant andre Crawford Farms ved at de ikke kjøper åringer fra deres oppdrett på grunn av dette.

Hestene som startet i Allerage Farms i kveld, måtte være i en sikkerhetsstall de siste 12 timene før løpet, men etter det TGN erfarer var sikkerhetssjekken der ganske slapp. Det er dog ikke mulig å ta Homicide Hunter det faktum at han nå er den raskeste traver gjennom alle tider på baner fra 800 meter til 1609 meters omkrets (The Red Mile er 1609 meter).

Man skulle bare ønske at hesten hadde en trener med en bedre CV når det gjaldt doping enn Chris Oakes. Han er bare en sportens kjeltring. Det står svart på hvitt.

 De fire beste i Allerage Farms travet alle under 1.50 (08,5 i kilometertid):
1 Homicide Hunter (e Mr Cantab) 07,6, kusk: Brian Sears, trener: Chris Oakes
2 Guardian Angel As (e Archangel) 08,0, kusk: Matt Kakaley, trener: Anette Lorentzon
3 Pinkman (e Explosive Matter) 08,0, kusk: Yannick Gingras, trener: Jimmy Takter
4 Lindy the Great (e Crazed) 08,1, kusk: Scott Zeron, trener: Domenico Cecere


Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013