To nordmenn kjøpte unghester med 1.10- og 1.11-rekord
Tiden som kusk for Trond Anderssen er over, men Ståle Lindgren (t.h.) kjøper stadig nye hopper til sin imponerede samling av avlshopper. Foto: hesteguiden.com

To nordmenn kjøpte unghester med 1.10- og 1.11-rekord

Skrevet av: Truls Pedersen 08:55 08. oktober 2018 , kategori: Utland

Nordmennene Ståle Lindgren og Thomas Svensen ropte inn hver sin unghest med 1.10- og 1.11-rekord på auksjon i Lexington i natt. En sylfersk 1.08-traver ble auksjonens dyreste.

Ståle Lindgren står bak Tile-oppdrettet og oppdretter hester både i Norge og Sverige. Lindgren er en av de friskest satsende oppdretterne vi har. I natt kjøpte han en interessant 2-årshoppe på den aller første mixed-auksjonen som ble avholdt under Lexington-meetinget. Tidligere har det bare vært åringsauksjoner i Lexington.

Ståle Lindgren kjøpte 3-årshoppa Seven Karats (e Chapter Seven) gjennom den svenske agenten Robert Lindström for 30 000 dollar. Seven Karats travet 11,2 i fjor som 2-åring, og har i år vært nede på 10,2. Hun har seieren i Bluegrass i fjor som 2-åring som beste innsats. Linda Toscano trente Seven Karats hvis oldemor Canland Hall er en søster til Cantab Hall.

Thomas Svensen har den siste tiden jobbet for Jimmy Takter i USA, men er også en aktiv speider for Hamre-stallen. I natt ropte Svensen inn en 2-åring etter Trixton som travet 11,5 i sin siste start. Bare 25 000 dollar måtte Svensen ut med for å sikre seg 2-årshingsten High Into the Sky.

High Into the Sky er vært trent av Tony Alagna, og det har vist seg lukrativt å kjøpe travere fra hans stall. Alagna er en topptrener med passgjengere, men traverne får sjelden ut sitt fulle potensial. En hest som Propulsion kom fra Alagna, og en rekke andre gode hester har vært innom hans stall. High Into the Sky har tatt tre annenplasser på ni starter i karrieren. Han har tjent 22 900 dollar.

Se salgsresultatene fra Lexington her

08,2 fredag, toppselger søndag
Dyreste hest på auksjonen ble 3-årshoppa Impinktoo (e Manaofmanymissions). Lillesøsteren til Hambletonian-vinneren Pinkman vant lilkegodt på 08,2 på The Red Mile fredag. Slikt skaper oppmerksomhet og øker prisen. Impinktoo ble solgt til den kanadiske oppdretteren og storhesteeieren Herb Liverman for 300 000 dollar.

190 000 dollar ble gitt for 2-åringen Trix and Stones (e Trixton). Han travet 10,0 i Lexington torsdag, og da økte prisen betydelig. Trixtons første avkom er 2-åringer i år, og i USA går de for å være litt sene, slik også Trixton var det. Det gjør at forventningene til Trixton-avkommene som 3-åringer er store.

Muscle Hill er dyr
Det ble også solgt noen andeler i avlshingster. To bedekningsretter i avlschampionen Muscle Hill ble solgt for 150 000 dollar stykket. Hver andel gir rett til én bedekning per år så lenge hingsten er fertil.

Øvrige bedekningsretter solgt:
Father Patrick for 85 000 dollar
Cantab Hall for 32 000 dollar
Southwind Frank for 25 000 dollar
Bar Hopping for 15 000 dollar
Royalty for Life for 13 000 dollar

High Into the Sky
2-årshingsten High Into the Sky ble handlet inn av Thomas Svensen og skal i trening til Frode Hamre. Foto: Privat

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013