Full fart på Biri-utstillingen
Det blir alltid litt liv og røre når mange unghester samles for første gang. Denne krabaten viser seg fram under fellesmønstringen. TGN-foto/KK

Full fart på Biri-utstillingen

Skrevet av: Kristine Kihle 09:42 12. oktober 2018 , kategori: Sport

BIRI: Veikle Balders landsfinale er i full gang. 45 unghester skal vises på skuet ved Mjøsa i dag, i tillegg til 13 hingster for kåring.

Veikle Balders landsfinale arrangeres for åttende gang. I år var det rekordpåmelding blant 2-åringene som var invitert etter at de kom gjennom nåløyet på offisiell utstilling. Det vil si at de har fått gul sløyfe. I unghestklassene på utstilling er det gul sløyfe eller ikke sløyfe. I tillegg er de hoppene som er på landsfinalen blitt stilt i kvalitet. Kvalitet er en betegnelse som brukes på de beste individene i en utstilling.

I katalogen er det 50 hester. 25 hingster og 25 hopper. Det er blitt fem strykninger, én hingst og fire hopper. I dag er det eksteriørbedømmelse og travprøve. På landsfinale, som er en uoffisiell utstilling, blir seks hester i hver klasse plukket ut til en semifinale. Hvem som blir det får vi vite i kveld. I morgen morgen er det finale, der de tre beste blir rangert i kvalitet. Helt til slutt blir det en superduell mellom de to klassevinnerne.

Les også: – Jeg tror hun vinner

Det er ikke vanlig med pengepremier på utstilling. Dyrskun’n og landsfinalen er unntakene. I år er det 18 000 kroner til vinneren av hver klasse, mens kvalitet II får 10 000 kroner og kvalitet III kan reise hjem med 6 000 kroner. De tre (i hver klasse) som kommer til semifinalen får 4 000 kroner.

aasaguten_9216.jpgOla Martin Aasen har allerede vært i ringen med Åsaguten. 2-åringen tilhører første årgang til Fjord Jerven. Mor på denne er Hoppe-Derby-vinner Åsajenta. TGN-foto/KK

Følgende hingster stiller på kåringen; Myr Faksen, Søndre Jerkeld, Solør Svarten, Torpa Nicklas, Eidshaugdjerven, Finnskog Nox, Bokli Rapp, Brenne Banker, Grislefaksen GL, Lome Diamant, Helten, Reime Kongen og Tangen Trygg. Møller Tor er strøket fra avlsvurderingen.

Katalogen for kåringen ligger her

Kåringshingstene skal til veterinærundersøkelse og eksteriørbedømmelse i dag, mens sluttoppstillingen der også først skjer i morgen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013