Må ut i travprøve før V75
Grislefaksen GL ble vist av sin trener Jan Roar Mjølnerød. I morgen skal 4-åringen ut i travprøve klokken ti. Senere på dagen skal han starte i V75. TGN-foto/KK

Må ut i travprøve før V75

Skrevet av: Kristine Kihle 13:30 12. oktober 2018 , kategori: Sport

BIRI: Fem av kåringshingstene skal starte i morgen. Tre av dem må lade opp med travprøve. En får fritak, mens den siste har avbrutt avlsvurderingen.

Reime Kongen starter i Biri oppdretningsløp trøsteløp, mens Lome Diamant (bilde under) skal teste muskler med eliten i Vintillatravet (V75-1). Grislefaksen GL (bilde over) skal starte i Arne Lunds minneløp (V75-7).

lome_diamant_jonas_vevle_9306.jpgJonas Vevle viste Lome Diamant. 4-åringen, som vant Biri oppdretningsløp, skal ut i Vintillatravet i morgen. TGN-foto/KK

Travprøvene starter klokken ti i morgen. Det er snakk om 1100 meter, der tiden blir tatt side 500.

– Det har vært snakket om å kutte ut travprøven flere ganger, men den er fortsatt obligatorisk. Det er fri fart, så det er bare å sette på en speedcart. Det er ikke nødvendig å kjøre fort. I Sverige var det også obligatorisk med kjøreprøve eller «dragprov» som de kaller det. Den ble borte da Norge og Sverige inngikk felles samarbeidsavtale. Obligatorisk kjøreprøve ble for vanskelig for nordmennene! Jan-Olov Persson gjør det fortsatt med alle han viser, så det er kulturforskjeller fortsatt, fastslår Tore Kvam, spesialrådgiver i avl på Norsk Hestesenter.

Kvam bistår den felles norsk-svenske nemden i arbeidet med avlsvurderingen av de til sammen 13 hingstene som er på frierjakt i år.

– Den raskeste travprøven i min tid, er det Bork Rigel som har levert. Han travet 1.16-fart i 500 meter. Det var Jomar Blekkan som kusket, etterpå kjørte Knut Botngård kjøreprøve med ham. Da var Bork Rigel helt konge. Det var bare oppvarmingen, for han startet på kvelden og vant 125 000 kroner, forteller Kvam som begynte på Norsk Hestesenter i april 1994.

Myr Faksen skal starte i Vintillatravet i morgen. Han er den eneste som slipper travprøve. Kvam forklarer hvorfor:
– Det er fordi Myr Faksen allerede er kåret, han blir vist i håp om å få en bedre premiering. Derfor skal han få fritak.

Helten skulle egentlig også vært ute i travprøve i morgen. 3-åringen, som skal ut i Biri oppdretningsløp trøsteløp, har avbrutt sin kåring etter funn på røntgen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013