Eirin Sørmo: – Kommer nok til å dø av nerver
Rofstad Odin og Eirin Sørmo da TGN var på besøk i vinter. TGN-foto/KK

Eirin Sørmo: – Kommer nok til å dø av nerver

Skrevet av: Line Bjølgerud 15:53 12. oktober 2018 , kategori: Sport

Rofstad Odin gjør comeback på Biri i morgen. Eirin Sørmo skal være på plass og heie fram sin øyensten.

Rofstad Odin har ikke startet siden han ble rapportert på Momarken 30. juni. En liten måned senere gikk 5-åringen til angrep på sin oppasser Eirin Sørmo som ble lam fra halsen og ned. Med et utrolig pågangsmot har montérytteren kjempet seg opp på beina og tilbake på hesteryggen igjen. I morgen (lørdag) skal hun være på plass på Biri for å heie fram sin øyensten Rofstad Odin i DNTs 5-årsløp. 

– Jeg kommer nok til å dø av nerver, som vanlig! Han møter gode hester, men er god selv også. Det blir veldig spennende å se ham i løp igjen og ikke minst få treffe ham igjen. Jeg har ikke fått vært og besøkt ham siden første gang jeg var der etter ulykken, sier Sørmo til TGN. 

Les også:  – Spesielt, men godt 

20-åringen har hatt store framganger siden ulykken. 

– Jeg har to timer trening med fysioterapaut hver dag. Jeg klarer å gå korte turer og pusher meg selv hele tiden. Nå får jeg terapiridning to ganger i uka. Det var veldig deilig å begynne å ri igjen, og ikke minst kjenne hvor godt kroppen har av det. Det er egentlig armene som henger igjen. Jeg klarer å bruke venstrehånda, mens resten av armen er svak. Høyre er motsatt, der er armen sterk mens hånda er svak, sier Sørmo som har vært flere turer på Leangen.

– Jeg er heldig som har vært i ganske fin form hele tiden. Og når jeg bestemmer meg for noe, er det ingen som klarer å stoppe meg. Da det var V75 på Leangen fikk jeg egentlig ikke reise fordi jeg hadde feber, men de skjønte at det ikke var vits å prøve å stoppe meg, sier Sørmo med et smil. 

Snart er hun på plass bak rumpa til Rofstad Odin igjen. 

– Eieren til Rofstad Odin (Helge Kvaal) har skaffet en vogn vi kan sitte to i, så forhåpentligvis kan jeg bli med å kjøre hest igjen snart, sier trønderen. 

Lørdag skal hun på sin første langtur på tre måneder. Fram til 15. november skal hun bli på rehabiliteringsavdelingen på St. Olavs Hospital. 

– Etter det blir det nok en tur hjem før eventuelt videre på et annet rehabiliteringsopphold. Det er viktig å ikke gi opp, det lærte jeg tidlig i travsporten. 

Rofstad Odin vant fire V75-løp tidligere i år. I DNTs 5-årsløp er han tilbake etter fire måneder pause. 

– Han ble kastrert etter ulykken. Dessuten var han dårlig i sitt siste løp før pausen, uten at vi fant noen direkte årsak til det. Men han ser fin ut og trener på som vanlig. Han er blitt litt roligere etter kastrasjonen, men er fortsatt en livlig type, sier trener Bjørn Garberg.

– Han kan være bedre og han kan være dårligere. Men alt har som sagt sett normalt ut i trening, og han er godt forberedt. Og han er faktisk blitt finere i gangen. Han pleide jo å gå med susp og det kan ha vært godt for ham å bli kastrert. Det er dog veldig vanskelig å vite hvor jeg har ham og hvordan formen er, sier trønderen.

Rofstad Odin 74J5101Rofstad Odin med trener/kusk Bjørn Garberg og oppasser Eirin Sørmo. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013