Jahre-hoppe vant Breeders’ Crown
Lily Stride kom opp på innsiden og slo Hambletonian-vinneren Atlanta på siste steget. Foto: Skjermdump

Jahre-hoppe vant Breeders’ Crown

Skrevet av: Truls Pedersen 06:02 28. oktober 2018 , kategori: Utland

Med norsk oppdretter og norsk stamme sjokkvant Lily Stride Breeders’ Crown i USA i natt. Nå venter Australia på henne.

«The big four» blir de kalt, dominantene i den fantastiske hoppe-årgangen 2015 i USA. Det er Manchego, Atlanta, Plunge Blue Chip og Trond Smedshammers Phaetosive. Alle var med i et regnfylt Breeders’ Crown på Pocono Downs i natt, men ingen av dem vant.

Det gjorde derimot Lily Stride (e Muscle Hill) som kom. opp på innsiden på oppløpet og vant for Tim Tetrick på 10,4 på den regnvåte banen.Vinnreroddsen ble 32. Atlanta (e Chapter Seven) ble annen fra tet, mens Plunge Blue Chip (e Muscle Mass) ble tredje og Phaetosive (e Explosive Matter) fjerde. Manchego (e Muscle Hill) ga seg fra dødens.

SE LØPET HER

– Lily Stride er en topphoppe, men hun er uheldig og er født i en årgang med så voldsomt mange gode hopper. Nå fikk hun en fortjent storseier. Etter denne starten, kommer Lily Stride til å bl sendt til eiernes hjemland Australia der hun skal konkurrere før hun. blr avlshoppe der nede, sier trener Mark Harder som selv er fra Australia. Dette var Harders første Breeders’ Crown-triumf.

Lily Stride er oppdrettet av Jørgen Jahre fra Sandefjord og kostet 220 000 dollar på åringsauksjon i 2016. Det er solid «norsk» Jahre-blod i henne. Oldemoren Simply Hanover (e Prakas) var avlshoppe på Granum i Sandefjord og satte til verden blant andre Kriterie-vinneren Sir Volo og ikke minst Kriterie-vinneren og den intenasjonale topphesten Sugarcane Volo.

Simply Hanover ble sendt tilbake til USA etterhvert og ble der mor til Hambletonian Oaks-vinneren Silver Springs (e Yankee Glide) som er mormor til Lily Stride. Hennes datter Sterling Volo (e Donato Hanover) er mor til Lily Stride.

Dobbel Melander
Ellers var det Breeders’ Crown i alle klasser på Pocono Downs. Den 26 år gamle svensken Marcus Melander fortsetter å imponere som trener. Han tok dobbeltseier i Breeders’ Crown for 2-årige hingster og vallaker med hester eid av svensken Anders Ström (Stall Courant).  Ubeseirede Gimpanzee (e Chapter Seven) vant på 11,4 foran den svenskfødte stallkameraten Green Manalishi S (e Muscle Hill). Gimpanzee har nå ni strake seirer.

SE LØPET HER

I klassen for 3-årige hingster og vallaker vant auksjonsdyringen (800 000 dollar) Tactical Landing (e Muscle Hill) sitt første store løp i karrieren da han utklasset konkurrentene på 09,7. Jimmy Takter trener og Brian Sears kusket. Jimmy Takter tok sin 34. Breeders’ Crown-triumf! Det kan ingen trener annen straffe.

SE LØPET HER

I klassen for 2-årige hopper tok ubeseirede Woodside Charm (e Chapter Seven) sin sjuende strake seier for sin Amish-fødte eier, trener og kusk Verlin Yoder.  Verdensrekordholderen Woodside Charm travet 11,0 i søla.

SE LØPET HER

I klassen for eldre hingster og vallaker vant verdens raskeste traver Homicide Hunter (e Mr Cantab) på 10,0. George Napolitano jr kusket 6-årsvallaken som etter at han satte verdensrekord på 07,6 i Lexington for tre uker siden, har gjort to bedrøvelige løp etter det, men var nå tikbake på topp på hjemmebanen. 16 ganger dopingdømte Chris Oakes trener Homicide Hunter. VM-vinneren Cruzado Dela Noche forsøkte at angrep ned siste langside, men møtte veggen på oppløpet.

SE LØPET HER

I klassen for eldre hopper fikk den fransk-kanadiske treneren Luc Blais nok en storseier. Hans 5-årshoppe Emoticon Hanover (e Kadabra) spurtet hjem seieren på 11,0 for Daniel Dube – også det en fransk-kanadier.

SE LØPET HER

 

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013