Slik trener «Solo-mannen» foran storløpene
Bli med Allessandro Gocciadoro på treningstur. TGN-foto/TA

Slik trener «Solo-mannen» foran storløpene

Skrevet av: Truls Pedersen 21:06 30. oktober 2018 , kategori: Utland

VIDEO: Torsdag er det 1. november. Da er det tradisjonen tro Orsi Mangelli i Italia. Svært sentralt står den gule mannen – «Solo-mannen» – Allessandro Gocciadoro med hele 14 starthester i storløpene. Her kan du se hvordan han trener foran de store løpene.

Orsi Mangelli for 3-åringene er tradisjonelt vært kjørt i Milano, men i år blir løpet kjørt en times bilvei lenger vest – i Torino. Løpet blir som allltid kjørt på 1. november – «de dødes dag» – som er en helligdag i Italia.

I år krydrer man også med Nasjonens Pris – eller Gran Premio delle Nazioni som det heter på orginalspråket. Det var dette løpet nordlandsfødte og gudbrandsldals-eide Blue Fighter og totningen Olav Mikkelborg vant til 29 ganger flesket for 18 år siden.

Den italienske komettreneren Allessandro Gocciadoro har sjokkert trav-Europa med sine prestasjoner de siste seongene. Gocciadoros stallhester har vært rystende gode. Dette har også ført til kø inn på treningslista. Torsdag starter Gocciadoro ikke færre enn 14 hester i Orsi Mangelli og Nasjonenes Pris!

Allesandro Gocciadoro har med fem 3-åringer i de to Orsi Mangelli-kvalifiseringene. I Oris Mangellis hoppeavdeling har han med fire hopper, mens han i Nasjonenes Pris for de eldre hestene, har hele fem av tolv deltagere fra egen stall.

I denne reportasjen fra norske Kristin Ødegaard i forkant av VM på Yonkers, får vi et veldig interessant innblikk i hvem Gocciadoro er, og hvordan han trener.

HER KAN DU SE HVORDAN GOCCIADORO TRENER

Allessandro Gocciadoro holder til på et treningssenter i Noceto, like ved byen Parma. Jerry Riordan holdt til her før han flyttet til Sverige. Da Riordan var der, var rettbanen av fast sort. Etter at Allesandro Gocciadoro gjorde et studiebesøk hos Åke Svanstedt, er det nå blitt en tung sandbane av rettbanen. Hestene trenes i store grupper, slik Svanstedt gjorde i Sverige.

Gocciadoros suksess har gjort at det har poppet opp sandbaner over hele Italia, og en inflasjon i tungbane-trening. Tidligere var italienske trenere mest opptatt av å kjøre fort med nesa ned i klokka, men mentaliteten er endret.

 
Blue Fighter O. Mikkelborg. .j
Blue Fighter og Olav Mikkelborg sjokkvant Gran Premio delle Nazioni i 2000 foran Atom Tess og Steen Juul, på en sølete San Siro-bane i Milano, en bane som nå er nedlagt. Foto: de Nardin

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013