Varennes første Orsi-seier som far
Zarenne Fas og Antonio Di Nardo vant Orsi Mangelli i dag. Foto: Gerard Forni

Varennes første Orsi-seier som far

Skrevet av: Truls Pedersen 21:03 01. november 2018 , kategori: Utland

Varenne har vært avlschampion i Italia i flere år, men hans avkom hadde aldri vunnet storløpet Orsi Mangelli. Ikke før i dag. Da kom den første Varenne-seieren av en 3-åring som akkurat har byttet trener.

Det er i år 25 år siden norsk travsport fikk en av sine største seirer da Tamin Sandy og Bjørn Garberg vant Orsi Mangelli i Milano. Siden er det ikke blitt norske seirer i dette løpet som en periode var et av Europas største.

I takt med italiensk travsports økonomiske nedtur, har Orsi Mangelli ikke lenger samme voldsomme status, men det er fortsatt et riktig stort løp med 1,3 millioner kroner til vinneren. Årets oppgjør fikk av stabelen i Torino.

I år ble løpet et oppgjør mellom to hester etter fedre som slåss om seieren i 1999. Det året vant amerikanske Conway Hall foran danske C Tøj Frøkjær og med italienske Varenne på tredje. Fjerde var faktisk norske King Kruzer og Hans Christian Holm.

I dag sto kampen om seieren mellom den italienske Varenne-sønnen Zarenne Fas og den nederlandske Conway Hall-sønnen Mister F Daag. Sistnevnte vant sin kvalifisering på 12,4 for Robin Bakker. Han kom dog dårlig i vei i finalen, mens Zarenne Fas stakk til tet. Sistnevnte slapp teten, men overtok igjen like etter.

Mister F Daag nærmet seg mot mål, men Zarenne Fas og Antonio Di Nardo holdt unna på 12,7a/1600. Det betød den første seieren til Varenne som far i Orsi Mangelli. Han sikret seg to blant de tre da Varenne-sønnen Zefir Gar ble tredje.

SE ORSI MANGELLI HER

Zarenne Fas var meget god i gjor da han vant fire av sju løp, inkludert klassikeren Gran Criterium. I år har det gått tregere, og før Orsi Mangeli ble Zarenne Fas flyttet fra profilerte Team Minopoli til den mindre treneren Michele Di Maro. Begge trenere er tilknyttet banen i Napoli i sør-Italia.

Zarenne Fas er unna Muscles Yankee-datteren Miss Muscle Fas som selv travet på 1.13-tallet og tjente 600 000 kroner. Zarenne Fas er hennes andre avkom.

Bondo og Ehlert
Om en italiensk trener vant hovedløpet, sikret to utenlandske veteraner i Italia seg to andre storløp. Danske Erik Bondo trener Zona Da som vant Orsi Mangellis hoppeavdeling på 12,7a/1600. Roberto Andreghetti kusket 3-årshoppa som også er etter Varenne. Moren Peredhil Baba er etter Windsongs Legacy.

I Gran Premio Delle Nazioni – Nasjonenes Pris – for den eldre eliten var det tyske Holger Ehlert som kunne løpe til seremoniplass. Hans stallhest Uragano Trebi spurtet hjem storløpet verdt 500 000 kroner på 13,2a/2100. Uragano Trebi er etter en itaiensk avlshingst som gjør det bra. Det er Windsongs Legacy-sønnen Nad Al Sheba. Det er gammelt morslag i Uragano Trebi. Mormoren Traffic Jam er født i 1985! Hun er til gjengjeld mor til hester som blant andre Kramer Boy og Express Lavec, i tillegg til Uragano Trebis mor Istria Bi.

SE GRAN PREMIO DELLE NAZIONI HER

Tamin Sandy3 
Tamin Sandy og Bjørn Garberg vant Orsi Mangelli for 25 år siden. Her er de i oppvarmingenm foran løpet i 1993. Foto: TGN-arkiv

Conway Hall Mi Ind2
Conway Hall og Jos Verbeeck vant Orsi Mangelli i 1998. Her vinner de kvalen foran norske king Kruzer og Hans Christian Holm. I dag slåss en sønn av Conway Hall og en av 1998s tredjehest i Orsi Mangelli – Varenne – om seieren. Varenne vant. Foto: Burt Seeger

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013