Svenskene badet i dollar og hoppene dyrest
Jimmy Takter skal gi seg, sier han, men kjøpte flere hester i Harrisburg. I tillegg fikk familiehoppa Solveig ny salgstopper. TGN-foto/TGP

Svenskene badet i dollar og hoppene dyrest

Skrevet av: Truls Pedersen 07:54 06. november 2018 , kategori: Utland

Harrisburg-auksjonen startet i går kveld, og svenskene var i sentrum, både som kjøpere og selgere. Og Takter-familien markerte seg igjen.

Dyreste åring på åpningsdagen i Harrisburg ble hoppa Fifty Cent Piece (e Muscle Hill) som svensken Lennart Ågren (SRF Stable) kjøpte for 500 000 dollar. Det begynner å bli en vane at Ågren kjøper de dyreste hestene på auksjoner verden over. Roger Walmanns store hesteeier bruker mange titalls millioner kroner på hest hvert eneste år.

Fifty Cent Piece er en datter av Merrie Annabelle-vinneren Thatsnotmyname (e Windsong’s Legacy) som Jimmy Takter trente. Kongsvinger-mannen Roy Holth kjøpte Thatsnotmyames forrige avkom på auksjon – Future Secured – også den for 500 000 dollar. Hun er nå fire år og har tjent 102 000 dollar.

SE ALLE PRISENE HER

415 000 dollar ble en «Takter-hest» solgt for. Hoppa Krickan (e Trixton) ble solgt til Canada. Hun er siste navn i en rekke av hester som er oppkalt etter Takter-familien, og der de er inne som oppdrettere. Avlshoppa Solveig (e Yankee Glide) er oppkalt etter Jimmy Takters mor. Åringen Krickan er oppkalt etter Jimmy Takters kone Christina. Det er flere søsken med Takter-navn. Sprintermästeren Uncle Lasse er oppkalt etter Jimmy Takters onkel Lasse. Dobbeltmillionæren i dollar, Shake It Cerry er oppkalt etter Takters søster. Den gode 2-årshoppa Susy er oppåkalt etter en annen av Takters søstre, mens avlshingsten Johnny William er navnsatt etter Jimmys bror Johnny William Takter. Både Johnny og Jimmy Takter har mellomnavnet William etter faren Bo William.

Hele ti åringer ble solgt for 250 000 dollar eller mer, og bekrefter at markedet for gode unghester i USA fortsatt er glohett. Trond Smedshammer ropte inn tre åringer. Den dyreste var Evander Hanover (e Muscle Hill – Exotic Destination e Dream Vacation) for 182 000 dollar.

Flere svensker gjorde omsetning på dollaren. Svensken Stefan Balazi er oppdretter i USA, og solgte hester for hele 1,4 millioner dollar i går. Det tilsvarer 12 millioner kroner og er en fin dagslønn for Balazi som har bygd seg opp på IT-teknologi. Dyringen Fifty Cent Piece er oppdrettet av Balazis Order By Stable som er registrert i Borås i Sverige.

De tre dyreste åringene som ble solgt, er alle hopper! Fifty Cent Piece (e Muscle Hill) for 500 000 dollar, Krickan (e Trixton) for 415 000 dollar og Hello Tomorrow (e Muscle Hill) for 380 000 dollar.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013