Den 14 år gamle superstjernen takker for seg med 331. start
I morgen skal verdens mestvinnende sulkyhest gjennom alle tider gjøre sin aller siste start. Foto: www.stalltz.se

Den 14 år gamle superstjernen takker for seg med 331. start

Skrevet av: Truls Pedersen 22:07 30. desember 2018 , kategori: Utland

I morgen er det 2018s siste dag. På selveste nyttårsaften skal verdens mestvinnende sulkyhest gjennom alle tider gjløre sin siste start i sin fantastiske karriere, Foiled Again heter han og starter i morgen for 331. gang. Det er den aller siste dagen 14-åringen kan starte. Han jakter sin 110. seier i karrieren.

Foiled Again er en passgjenger. Han startet karrieren hos den tyskfødte treneren Hermann Heitmann. Som 4-åring klev Ron Burke inn og kjøpte Foiled Again. Deretter har Foiled Again vunnet vlere storløp for eldre hester enn noen annen.

Hele 7,7 millioner dollar, eller rundt 67 millioner kroner, har Foiled Again sanket sammen på sine 330 starter så langt. Han har startet på hele 31 baner rundt om i USA og Canada. Han har tatt 109 seirer, 70 annen og 46 tredje.

Etter at Foiled Again tok sin 100. seier 8. juli i år, bestemte kretsen rundt vallaken at han skulle på en såkalt «Farewell Tour» rundt på ulike små og store baner i USA og Canada.

I USA har man ikke lov å konkurrere etter at man fyller 15 år. Det er således en aldrende kjempe som i morgen gjør sitt siste løp i karrieren. Han debuterte i oktober som 2-åring og har startet hvert eneste år fram til han om to dager fyller 15 år. Han gjorde bare 27 starter som 2- og 3-åring, men siden har det gått jevnt,

SE EN HYLLEST TIL FOILED AGAIN HER

På årets aller siste dag skal Foiled Again starte på det som er hans trener Ron Burkes hjemmebane The Meadows, ved byen Pittsburgh i staten Pennslvania. Foiled Again har vunnet sine tre siste løp og er i form på alderens høst. Man vil så gjerne vinne også den siste starten i den fantastiske vallakens gedigne karriere, men det kan bli vanskelig.

– Vi har fåt spor lengst ut på vingen og selskapet er meget hardt. Men Foiled Again har taklet mange utfordringer i sin karriere, og jeg blir ikke overrasket om han takler dette og vinner også dette løpet, sier 14-åringens trener Ron Burke som selv har trent over 1000 vinnere — bare i år!

Etter løpet blir det seremoni til ære for Foiled Again på hjemmebanen. Han skal få tatt av skoene på seremoniplass og det vil bli delt ut glass, hatter og postere med Foiled Agains navn på.

Foiled er en ganske liten hest som kostet bare 20 000 dollar som åring. Han har aldri hatt de fysiske forutsetningene for å bli en legende, men hans kampvilje vil alle huske. Han kalles «The Ultimate Warhorse» i USA

– Etter morgendagens løp, blir det hvile resten av livet for Foiled Again. Han har dog allerede fått en arbeidsoppgave. Han skal få kamerater i luftegården som sliter med nerver. Foiled Again skal bli deres mentor. Det tror jeg han blir veldig bra til. Han har alltid hatt en sterk psyke, sier Ron Burke. Foiled Again vil også bli brukt som master og som «kjendis» ved større tilstelninger.

Når Foiled Again stiller til start i sin karrieres siste start i morgen, vil det faktisk skje når vi i Norge har kommet over i 2019. Foiled Agains løp skal starte 20.30, amerikansk tid. Da er klokken 2,5 time inn i det nye året her i Norge.

Foiled Again
Startlisten til nyttårsaftens løp for Foiled Again. Hans 331. start i livet. Og den siste. 

Foiled Again seremoni
Foiled Again etter at han vant Breeders’ Crown på en sølete bane Pocono Downs i 2013. TGN-foto/TGP

Foiled Again i vogn
Nå venter pensjonistlivet for Foiled Again. Etter 331 starter og utrolige 67 millioner kroner innløpt. TGN-foto/TGP

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013