Avsluttet 2018 i rullestol, rir storløp i dag
Yoann Lebourgeois i rullestol i havkanten noen dager etter ulykken i Le Mans. Nå er han klar for montésalen igjen. Foto: Twitter

Avsluttet 2018 i rullestol, rir storløp i dag

Skrevet av: Truls Pedersen 09:54 06. januar 2019 , kategori: Utland

VIDEO: Yoann Lebourgeois (33) ble årets komet i Frankrike i fjor, og vant flest løp om man kombinerer sulky og montésal. På tampen av 2018 var han med i denne voldsomme ulykken i Le Mans og havnet i rullestol. I dag skal Yoann Lebourgeois ri storløp igjen. I dag skal også Looking Superb og Moni Viking til start i samme løp.

Yoann Lebourgeois er den nye kronprinsen i fransk travsport etter kongen Jean Michel Bazire. I fjor vant Yoann Lebourgeois – eller «Yoyo» – som han bare kalles flest løp i Frankrike om man slår sammen sulky og monté.

Han ble montéchampion og truet faktisk Jean Michel Bazire en periode i kampen om sulkychampionatet. det tok brått slutt 17. desember. I et løp i Le Mans var Lebourgeois utsatt for en ulykke og fløy gjennom luften. Landingen bnle så hard at han fikk et brudd i ryggen.

SE DEN VOLDSOMME ULYKKEN HER. Lebourgeois har lysblå drakt

Yoann Lebourgeois lå flere dager på sykehus og måtte sitte i rullestol den første tiden etter ulykken. Hard trening har ført ham tilbake i rekordfart. I dag rir han Traders i storløpet Prix du Calvados. Det er første gangen Lebourgeois er i løpsbanen etter ulykken i Le Mans. Det blir en tøff oppgave. Løpet er 2850 meter langt. Det er tøft å stå i montéstilling så lenge når du knakk ryggen for tre uker siden...

Traders og Yoann Lebourgeois vant i fjor den store montéklassikeren Prix de Cornulier (montésportens svar på Prix d’Amerique) etter et imponerende sololøp i tet. I år tar de sikte på å forsvare tittelen. I dag blir det en oppkjøring til det store løpet 20. januar og i dag skal Traders konkurrere med sko, mens hans i Prix de Cornulier 20. januar vil komme ut skoløs.

SE TRADERS OG LEBOURGEOIS VINNE PRIX DE CORNULIER I FJOR

NORSKE GUTTA I KAMP 16.25
To norske 6-åringer er også i ilden på Vincennes i dag. Looking Superb og Moni Viking vant begge i sine siste opptredener på Vincennes. I dag skal de ut i Prix de Vic Sur Sere over 2850 meter med 275 000 kroner til vinneren.

Looking Superb skal igjen gå skoløs, men får Alexandre Abrivard i sulkyen. Pierre Vercruysse skal selv kjøre Moni Viking etter at stallgutten Bryan Coppens har gjort det de to siste gangene. Moni Viking gikk uten sko sist, men skal gå med framsko i dag.

HER ER STARTLISTEN TIL PRIX DE SUR SERE:
A Startliste sur sere

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013