541 283 kroner i bot?
Påtalekomiteen mener at doping-dommen til Urlo Dei Venti i OGP skal koste treneransvarlig Gennaro Casillo 541 283 kroner. Foto: hesteguiden.com

541 283 kroner i bot?

Skrevet av: Kristine Kihle 08:08 08. januar 2019 , kategori: Sport

Påtalekomiteen i DNT har behandlet dopingsakene til Urlo Dei Venti og Bjønnum Baus.

Urlo Dei Venti ble disket fra seieren i Oslo Grand Prix på grunn av en positiv dopingprøve på kortison. Stoffet som ble funnet er triamcinolonacetonid, som er et potent glukokortikoid med langtidsvirkende effekt. Bjønnum Baus avla positiv prøve på samme stoff etter et løp på Klosterskogen 1. september. Begge hestene er fratatt seieren.

– Vi har bestemt oss for for at begge trenerne skal anmeldes, og sakene er sendt videre til Domskomiteen. Det er de som skal dømme – eller frikjenne. Der er Domskomiteen suveren, påpeker Ove Aurstad.

Oslo-advokaten er leder for Påtalekomiteen som har overtatt det formelle ansvaret for å anmelde brudd på dopingreglementet. Tidligere var det DNT-styret som hadde dette ansvaret. Disse to kortison-sakene er de to første sakene til Påtalekomiteen, som foruten Aurstad består av Øistein Eriksen og Odd Haugdahl.

– Treneren til Urlo Dei Venti, Gennaro Casillo, er anmeldt for uaktsom overtredelse av dopingreglementet. Vår prinsipale påstand er at han dømmes til en bot på 541 283 kroner for uaktsom overtredelse, subsidiært (alternativt) at han dømmes etter det objektive treneransvaret og får 345 000 kroner i bot. Boten regnes ut fra premien i løpet, pluss gjennomsnittlig innkjørt de siste tre årene. Når det gjelder Bjønnum Baus-saken gjelder det objektive ansvaret til trener Gaut Bjønnum. Vår påstand der er en bot på 10 000 kroner, forteller Aurstad til TGN.

Les mer om dopingdommene i dagens utgave av Trav og Galopp-Nytt. Kjøp som e-blad her.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013