Mistenkt for EPO-doping
Nick Surick ble suspendert, men fikk igjen lisensen noen dager senere. Skjermdump: Youtube

Mistenkt for EPO-doping

Skrevet av: Truls Pedersen 08:19 09. januar 2019 , kategori: Utland

Nick Surick (30) endte på fjerdeplass i antall seirer blant trenerne i USA i fjor med 307 seirer. Nå er han mistenkt for EPO-doping, men det er kaos rundt en suspensjon av ham som varte bare noen dager.

Nick Surick er ikke oppvokst med travsporten, men vanket på Freehold som skolegutt. På kort tid har han oppnådd oppsiktsvekkende resultater som travtrener. I fjor ble han den fjerde mest seirende travtrener i USA med 307 seirer på 1669 starter.

20. desember i fjor varslet New Jersey Racing Commission (NJRC) full suspensjon på ubestemt tid for Nick Surick. Det ble ikke oppgitt noen konkret grunn annet enn at Nick Surick ikke bidro til etterforskningen.

Det ble dog referert til noen paragrafer i løpsreglementet for New Jersey, blant annet koden NJAC 13:71-23.15. Denne omfatter «treningsprøver utenfor konkurranse av løpshester for Erythropoetin (Epogen, EPO), DarbEPO eller andre midler for bloddoping».

Suricks suspensjon varte dog ikke lenge. 29 starthester fra hans stall ble strøket i løpet av to dager, men så fikk han lisensen tilbake uten videre forklaring fra NJRC. Dette har skapt frustrasjon både blant aktive, presse og spillere. Man forventer en forklaring fra NJRC.

Det er en kjensgjerning at flere unge trenere i USA bruker mye tid på nettet for å søke opp potensielle stoffer man kan bruke på hestene, uten at man blir tatt. Nå er det likevel slik at mange går i garnet, men straffene er dessverre lave for brudd på dopingreglementet i USA. Har man pengesterke hesteeiere, sender man saken ut i rettsysttemet der den blir liggende i flere år.

EPO er et stoff dopingjegerne sliter med, ettersom det ikke er lett å avdekke bruken av dette dopingmiddelet i hester. Det kommer i mange varianter, og ofte viser det ikke på dopingprøvene ved løp, men tar man treningsprøver er det større sjanse for å få treff på prøvene hos jukserne.

Nå vet man ikke hva som hender med saken til Nick Surick, men hestene han starter som vanlig 

SE EN VIDEO AV NICK SURICK HER. Surick er kjent for å søke PR i alle sammenhenger. Se det fornøyelige Colgate-smilet han setter opp når han skjønner at sendingen er i gang...

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013