Ove Kenneth Karlsen: – Alt taler for seier
Ulsrud Tea er stor favoritt på Jarlsberg i dag. Foto: hesteguiden.com

Ove Kenneth Karlsen: – Alt taler for seier

Skrevet av: Kristine Kihle 07:55 12. januar 2019 , kategori: Sport

Ulsrud Tea er dagens største V75-favoritt. Treneren fra Orre legger ikke skjul på at han har stor tro på seier.

Ulsrud Tea var et av våre største navn i fjor. Åsajerven-datteren tok 13 seirer på 19 starter og var sammen med Kringlers Viktor den hesten som tok flest seirer i Norge i fjor. Åtte av seirene til Anita Wergelands råskinn kom i løp som inngikk i V75-spillet. I dag skal hun ut som stor favoritt på Jarlsberg. Hun har over 90 prosent av V75-spillet hengende over seg.

– På en skala fra 1 til 10; hvor stor vinnersjanse har Ulsrud Tea?
– Alt taler for seier. Ut fra forutsetningene og i den formen hun har vist seg i det siste; 10! Hun har en toppfart som ingen av de andre hoppene i feltet kan matche. Det er veldig få hopper, om noen, som kan matche henne fart. Sist ble hun klokket til i underkant av 1.20 siste 800. Da var hun en periode ute i femtespor. Selv om hun har 60 meter tillegg, er det ingen mellom henne og strekhestene. Prikker Svein Ove Wassberg starten er det mulig å hente 20 meter med en gang, sier Ove Kenneth Karlsen.

46-åringen fra Orre i Klepp kommune startet ferden til Jarlsberg i dag tidlig klokken seks. Han forteller at han ikke bruker mer enn rett over seks timer til Tønsberg.

– Det er omtrent som en tur til Bergen for oss det. Veien er blitt så fine at det er ikke lange svippturen. Akkurat nå passerer vi Kvinesdal, legger han til.

– Hva betyr Ulsrud Tea for deg?

– Alt! Jeg har stått på sidelinjen og sett på topptravere som Bork Rigel, Buaas Stjerna og Spikeld. Da Spikeld satte verdensrekorden var jeg ringsiden. Jeg drømte om å ha en slik hest på stallen, og nå har jeg det. Folk kommer innom for å se på henne. Det er surrealistisk. Tenkt at jeg har formet henne til å bli en elitehest!

– Hvilke ringvirkninger har hun gitt deg?
– Jeg har ikke fått mer enn én hest i trening, det er Lome Oda. Det sier noe om hvor tøft markedet er.

anita_wergeland_og_ove_kenneth_karlsen_mg_1130_2.jpgDet er Anita Wergeland som eier Ulsrud Tea som toger på i regi Ove Kenneth Karlsen. I dag er oddsen lav på at duoen kan reise til seremoniplass igjen. Foto: hesteguiden.com

Før dagens løp mangler Ulsrud Tea 583 777 kroner på å ta igjen Lannem Silje. Dronninga fra Dovre, som radet opp med seirer fra hun gjorde sin andre start, satte Ulsrud Tea på plass om 5-åring i NM etter at Ulsrud Tea hadde vunnet NM-løpet for hopper både i 2013 og 2014.

– Det er vanskelig å si, men gjentar Tea våren i fjor, kan hun klarer det før NM. Det er i hvert fall en målsetting, og det hadde vært veldig kjekt å ta henne fram til tidenes mestvinnende hoppe, sier Karlsen.

Før dagens start har Ulsrud Tea startet 158 ganger. «Seddelpressa» har tatt 76 seirer og kjørt inn 6 297 357 kroner. I fjor hadde hun sin beste sesong med 13 seirer på 19 starter og 1 250 803 kroner innkjørt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013