Høitomt tok over!
Eirik Høitomt tok seg av de tre siste V75-løpene.

Høitomt tok over!

Skrevet av: Lasse 17:31 12. januar 2019 , kategori: Sport

Jarlsberg: Etter at Svein Ove Wassberg hadde dominert tidligere på ettermiddagen, var det Eirik Høitomt som tok over showet med seierstrippel på slutten av dagen på Jarlsberg.

Landschampion Eirik Høitomt hadde vært på seremoniplass tidlig på dagen for å motta championpokal for fjoråret på Jarlsberg. Han kommer nok til å bli hard å vippe fra tronen også i år. Det var kusking av beste merke da han kjørte inn trioen Katie Mae, Madelen LTC og Wellek til triumfer i de tre siste V75-løpene.

Katie Mae satt i dødens i V75-5, men overtok da ledende Vici Celavie feilet inn i andre sving. Siden satt Høitomt med bra kontroll bak den seiersvante hoppa som vant hele ni løp i fjor. Hun var litt rullete siste 100, men Høitomt hadde et godt tak og det ble en sikker seier på tiden 15,5a/2100. Stein Ivar Kløven er eier, trener og oppdretter.

Så var det Madelen LTC som var tilbake etter langt skadeavbrekk i V75-6. Hun overtok føringen etter 400 meter. Fikk dempe fra 12,0/500 til 15,5/1000. Denise F Boko kom fram utvendig mot siste sving og bød på kamp, men Madelen LTC svarte flott og seiret på 14,4a/2100:

– Jeg har alltid tro på denne hesten. Hun har fått god tid på seg og har trent fint. Hoppa har tålmodige eiere og en bra krets rundt seg, sa Høitomt.

Hattricket ble fullbyrdet da Høitomt snappet seieren med Wellek i V75-7. Kom etter hvert fint til i tredje utvendig. Det ble annet utvendig mot siste sving. Høitomt styrte ut et spor i rygg på Eidshaugdjerven i brekken. Fikk så sjansen på innsiden den siste biten og snappet seieren på målfoto:

– Jeg hadde flere valg i siste sving, men gikk ut i ryggen på Eidshaugdjerven da jeg vet at Veronika Bugge har sterke hester. Vi fikk sjansen på innsiden. Jeg var usikker på om vi var først, men hadde godfølelsen, sa Høitomt som etter løpene var klar for å feire 50-årsdagen til Ola Slåtsveen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013