De «gule vestene» kan stoppe Prix d’Amerique
De gule vestene var å se i løpsbanen kort før starten i Prix de Belgique, men situasjonen kom raskt under kontroll. Hva skjer i Prix d’Amerique? TGN-foto/TGP

De «gule vestene» kan stoppe Prix d’Amerique

Skrevet av: Truls Pedersen 11:50 14. januar 2019 , kategori: Utland

Det er ukentlige opptøyer i Frankrike om dagen. De såkalte «gule vestene» demonstrerer heftig. Søndag forsøkte de å stoppe storløpet Prix de Belgique – generalprøven til Prix d’Amerique. Nå spekuleres det i om de også vil gjøre anslag mot Prix d’Amerique 27. januar. Det er verdt å merke seg for norske tilreisende.

De «gule vestene» har navn etter de gule vestene som demonstrantene i Frankrike har på seg. Opprøret startet som en protest mot høye bensin- og dieselavgifter, men har utviklet seg til å et opprør mot president Emmanuel Macron og makteliten i landet.

De siste helgene har det vært store opptøyer i Paris der politiet har brukt vannkanoner og tåregass for å spre demonstrantene. I helgen krydde det med politi i Paris, men det fikk ikke hindret at 8000 «gule vester» demonstrerte og skapte opptøyer.

Dette rammet også hestesporten. Lørdag var det galoppløpene i Chantilly som ble rammet. De ble forsinket i over en time og flere løp måtte avlyses.

Søndag var det Vincennes sin tur. De «gule vestene» løp ut i banen for å stoppe stevnet da starten i Prix de Belgique skulle gå, men  de var ikke mange nok og ble ganske raskt tatt hånd om av det omfattende sikkerthetsapparatet på Vincennes.

Hestesporten angripes fordi demonstrantene mener det er en arena for rike hesteeiere. De «gule vestene› går i stor grad etter penger og maktpersoner. Bankene er særlig utsatt og i sentrum av Paris er det satt opp trefiberplater foran vinduene på de flete bankfilialene for at ikke vinduene skal knuses og lokalene raseres.

FRYKTER FOR PRIX D’AMERIQUE
Nå frykter ledelsen ved Vincennes for at også Prix d’Amerique kan rammes, om snaue to uker. Det kommer til å bli tatt sterke forholdsregler og de mange tusen nordmenn som ventes til Vincennes Prix d’Amerique-helgen kan vente seg strenge sikkerhetstiltak.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013