– Vi hadde en avtale, den er brutt
Det er nordmannen Ståle Elvekrok (her med Valley Victory) som har formidlet salget av de to avlshingstene, og som nå stevner Brixton Medical for retten. TGN-foto/TGP

– Vi hadde en avtale, den er brutt

Skrevet av: Truls Pedersen 10:50 16. januar 2019 , kategori: Øvrig

– Vi hadde en avtale med Stall Zet om å kjøpe avlshingstene Pastor Stephen og Smilin Eli, men den signerte avtalen ble brutt. Nå blir det rettsak, sier nordmannen Ståle Elvekrok som har handlet på vegne av amerikaneren Dean Miller.

Det er nyhetsbyrået Sirén og Enköpings-Posten som i dag melder at selskapet Brixton Medical, der Daniel Redén er trener og milliardæren Bengt Ågerup er eier, er stevnet for retten etter et hestesalg som ikke gikk det som det skulle.

Det er de USA-fødte avlshingstene Smilin Eli og Pastor Stephen som var solgt for 1,4 millioner svenske kroner, men hvor kjøpekontrakten ikke ble oppfylt etter saksøkers mening.

Det er den norske agenten Ståle Elvekrok som har formidlet salget.

– Jeg handler på vegne av mine amerikanske oppdragsgivere. Hestene var solgt og salgskontrakten underskrevet. Men så plutselig trekker selgeren seg, uten noen god forklaring. Dette mislikte mine amerikanske oppdragsgivere sterkt, og de ville ta ut stevning, sier Ståle Elvekrok, og legger til:

– Jeg sitter på en signert kontrakt og er klar til å gå i retten. Dette er kontraktsbrudd. Endringen fra selgers side tro jeg kom da de forstå at hestene skulle tilbake til USA der de er født. Hvor man velger å sette hester man har kjøpt på redelig vis i avlstjeneste, er vel kjøpers sak, og ikke selger, sier Ståle Elvekrok til TGN.

– IKKE BETALT I TID
– Kontrakten er ikke overholdt. Hestene ble ikke betalt i tid. Da valgte vi å bryte kontrakten. Det var også andre saker der det ble byttet navn på hvem skulle ha hestene, også videre. Utover det, vil jeg ikke kommentere dette før rettsaken, sier Johan Arneng som styrer avlsvirksomheten for Stall Zet. Arneng er tidligere fotballspiller på toppnivå og har spilt i Norge for både Raufoss og Vålerenga.

– Jeg og mine amerikanske oppdragsgivere har alt på det tørre. Ellers ville vi ikke gått til sak. Jeg sitter på en signert kontrakt og den skal presenteres i rettsaken, sier Ståle Elvekrok.

A oppslaget
Dette er dagens oppslag i Enköpings-Posten.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013