Feil hingstechampion?
Looking Superb franske seier har skapt krøll i statistikkene til DNT. TGN-foto/TA

Feil hingstechampion?

Skrevet av: Trond Asheim 08:30 17. januar 2019 , kategori: Sport, Avl

Looking Superbs seier i Frankrike lille julaften har ved en feil ikke kommet med på oppdretterstatistikken til DNT. Hans oppdretter Ingar Hagen mener det samme er tilfellet på hingstestatistikken. I så fall er Orlando Vici hingstechampion for 2018 og ikke Revenue.

Superb-oppdretteren fikk ikke de tallene som TGN presenterte, som vi har fått fra DNT, til å stemme da han leste oppdretterstatistikken i forrige nummer av TGN. Der sto han oppført med 1,6 millioner innkjørt på sitt oppdrett. Det viste seg at Looking Superbs seier og sjuendeplass på Vincennes ikke var med på statistikken. Han kjørte inn 528 271 kroner da han vant lille julaften. Det medfører at Ingar Hagens riktige tall skal være 2,1 millioner kroner. Det fører Hagen opp på sjetteplass på oppdretterstatistikken i fjor. Ellers er det ikke noen forandringer på topp ti. Løpet er heller ikke med på eierstatistikken der Kolbjørn og Ann Kristin Selmer skulle ha vært oppført med 929 402 kroner.

– Det har beklageligvis skjedd en feil der noen løp ikke har kommet med på fjorårets statistikk. Det samme er blant annet tilfellet for Moni Vikings seier i Frankrike som gjør at Jan Lyng bykser oppover på listen både på eier- og oppdretterstatistikken, sier Sport-og avlssjef i DNT, Tron Gravdal.

I og med at Looking Superbs seiersløp ikke er blitt regnet med på oppdretterstatistikken, er det sannsynlig at løpet heller ikke er kommet med på hingstestatistikken for Orlando Vici som er far til Looking Superb. Det mener i hvert fall Ingar Hagen.

– Da jeg oppdaget denne feilen tok jeg og regnet ut hva alle avkommene til Revenue og Orlando Vici tjente i fjor. Da fikk jeg 7 139 118 kroner på Orlando Vici og 6 902 957 på Revenue, forteller Hagen.

Stemmer Hagens tall er altså Orlando Vici champion i fjor og ikke Revenue. På DNTs statistikk står Revenue oppført med 6,8 millioner i fjor og Orlando Vici med 6,5.

– Det er mye mulig at Hagen har riktig, men jeg har ikke rukket å få sjekket om det er slik at det er noen løp som heller ikke har kommet med på hingstestatistikken, sier Gravdal.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013