Håper på ny seierskake
Ole Gaute Gudmestad og G Jerken kan vinne V75-4. Foto: hesteguiden.com

Håper på ny seierskake

Skrevet av: Trond Asheim 09:07 19. januar 2019 , kategori: Sport

Gudmestad-klanen tok seg av alle kaldblodsløpene som ble kjørt på Forus tirsdag! Ole Gaute Gudmestad var en av dem som vant. Han håper på seier med G Jerken også på Bjerke i ettermiddag. Og blir det seier, vet Gudmestad-karene å sette pris på begivenheten.

– Vi er kjent for å være veldig glad i kaker! Spesielt min far (Gaute Gudmestad). Og dersom det blir seier på travbanen, ja da må det alltid feires med kake. Det er vanskelig å vinne og det ligger mye arbeid bak. Derfor føler vi det er viktig å sette pris på en seier, sier Ole Gaute Gudmestad.

Etter tirsdagens kjøring på Forus ble det mye kakespising på Gudmestad-karene. Fire kaldblodsløp ble kjørt. Alle vinnerne ble trent av en eller annen Gudmestad. Geir Gudmestad trener Elvin som var først ute. Deretter vant Tormod Gudmestad med Solberg Jela. Han kjørte selv og er i tillegg trener og eier. Deretter vant Ole Gaute med G Jerken. Han trener også selv og er eier og oppdretter sammen med sin far, Gaute. Til slutt rundet Torstein Gudmestad av showet med å ta sin første kuskeseier på 29 år! Han er både eier, trener og oppdretter av Flytin. I tillegg kan vi også nevne at i løpet som Solberg Jela vant, ble hennes egen datter, Njølstad Jela tredje – trent, eid og oppdrettet av Tormod og i løpet kjørt av Ole Gaute. For en dominans!

– Ikke rart når det er så mange av oss!, sier Ole Gaute med et smil.

– Jeg er firmenning med de andre. Jeg er firmenning til de fleste andre Gudmestad-folkene som kjører løp. Tor Leiv, Tommy og Tonje Gudmestad gjorde det kjempebra med Lucky-hestene i fjor så det er mange av oss som gjør det bra og det er kjekt.

– Hva ligger bak suksessen?

– Jeg har jobbet både for Geir og Tormod og jeg vet de legger ned vanvittig mye arbeid i hestene. Det er det som skal til. Og så handler også en del om gode hester. Det hjelper ikke om man er flink til å trene om man ikke har gode hester å jobbe med, sier Ole Gaute.

Han vektlegger også en faktor som kanskje er litt undervurdert i de fleste idretter – tilfeldigheter.

– Jeg tror det har mye å si. Man kan ha stang ut og man kan ha stang inn. Jeg har hatt større talenter enn G Jerken, men de er ikke blitt så bra på grunn av skader, for dårlig psyke eller annet. Man må ha litt flaks med seg.

G Jerken er blitt en flott traver i regi av Ole Gaute Gudmestad. Tirsdag tok han karrierens 17. seier i det 45. forsøket. Lørdag jager han sin fjerde strake seier.

– Jeg har troen og han er en av flere som kan vinne.

– Har du tenkt på noe taktikk?

– Det har jeg sluttet med for det går aldri slik jeg tror likevel! Hesten tåler å gjøre litt selv, men jeg håper på rygg så lenge som mulig. 

– G Jerken gjør sin tredje start på femten dager. Er du redd tette starter skal påvirke prestasjonen?

– Det er en X-faktor, men jeg tror det skal gå bra. Nå var tirsdagens løp på hjemmebane. Det er først og fremst reisingen som tar på i forbindelse med startene. Han vant med krefter igjen på tirsdag og hadde full fart i mål. Han har også virket pigg etterpå. Med så tette starter blir det bare mosjonstrening i mellom.

– Hvorfor er G Jerken best om vinteren?

– Det ser ut som han trives bedre når det er kaldere i lufta. På sommeren har han hatt en tendens til å slite med blodverdiene og miste formen. Han er heller ikke blant de mest speedige og det kan gå litt for fort for ham på sommeren.

– Tar han steget inn i eliten etter hvert?

– Det er drømmen i hvert fall. Kan han utvikle farten litt så tror jeg han kan etablere seg. Det er dog et stykke opp til de aller beste. Jeg har kjørt noen løp mot Ulsrud Tea og det er et annet nivå. Men bak de aller beste er det rom for noen nye. Jeg håper G Jerken er en av dem som kan ta steget opp, sier Ole Gaute Gudmestad – klar for ny seier – og ny kake. 

Rodmyrsfaksa og G Jerven MG 9605

Geir og Ole Gaute Gudmestad fra da de i 2017 tok hver sin V75-seier på Bjerke med Rødmyrsfakså og G Jerken (vant Kongepokalen). Foto: hesteguiden.comKommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013