VIDEO: Da den norske hesten slo seg vrang
Yarrah Boko på vei ut i banen på Vincennes med det norske flagget over rumpa. Foto: www.stalltz.se/Adam Ström

VIDEO: Da den norske hesten slo seg vrang

Skrevet av: Truls Pedersen 08:30 20. januar 2019

HISTORIE: Det skjedde i 2012. Historiens andre norskeide traver gikk ut i det klassiske montéløpet Prix de Cornulier. Og det endte nesten i katastrofe.

Prix de Cornulier er verdens største montéløp med klar margin, og har en førstepremie på nesten tre millioner kroner. Det er et løp mange franske trenere tørster etter å vinne, men norske trenere har vært beskjedne. Trond Anderssen har prøvd seg, men det endte i knall og fall.

To norskeide hester har startet i Prix de Cornulier, men ingen norskfødte. I 2007 ble Tag the Devil den første norskeide hesten i Prix de Cornulier. Han var da i eie av Olav Eek Thorstensen fra Larvik, men ble trent av Åke Svanstedt. Det endte uten premie med Gaetan Prat på ryggen. Han er forøvrig bror til Flavien Prat som er blitt en jockeystjerne i USA, etter å ha blitt født og er oppvokst på treningssenteret Grosbois utenfor Paris.

Den andre norskeide hesten ut var Yarrah Boko i 2012, tilhørende Jan-Erik Andresen fra Kolbotn Trond Anderssens stjerne hadde nettopp blitt kastet ut av Jean Michel Bazires stall under smått dramatiske former. Han ble flyttet noen hundre meter ned i gata til Anders Lindqvists borg. Hos Bazire hadde Yarrah Boko blitt testet under sal og fått klarsignal til å starte i Prix de Cornulier.

Da var det Bazires stallmann Ludovic Mollar som red i testen, men han ville ikke ri i løpet da hesten skiftet stall. Det ble Richard Joly som fikk jobben og han holdt påå havne i den svarte grusen så det sang.

I den rørete og kaotiske starten ble nemlig Yarrah Boko redd de andre hestene, Han kastet seg bakover og det var bare såvidt Richard Joly klarte å kaste seg av og havne på beina.

SE LØPET HER. Dramaet starter 1,06 minutter ut i videoen.

Yarrah Boko fikk starterens nåde (og hjelp), og fikk starte. Det hjalp ikke så mye. Etter 500 meter av det 2700 meter lange løpet, galopperte Yarrah Boko og ble disket. Det ble ikke flere montéløp på Yarrah Boko etter det.

2012-utgaven av Prix de Cornulier ble vunnet av Franck Leblanc-trente Quif de Villeneuve (e Coktail Jet). Det ble dobbeltseier til Franck Leblanc da Save the Quick ble annen. I dag har Franck Leblanc to hester til start i montéklassikeren i form av Canadien d’Am og blott fem år gamle Elladora de Forgan.

Yoann Lebourgeois red Quif de Villeneuve i 2012. Da var han en rytter på vei opp. Nå er han montéchampion som vant dette løpet i fjor med italienskfødte Traders (e Ready Cash). De er favoritter også i år.

YARRAH BOKO monté1 ludovic Mollard
Yarrah Boko testes under sal av Ludovic Mollard. Det ble ingen lang montékarriere på Yarrah Boko. Foto: www.stalltz.se

Yarrah Boko galoppererSlik endte Yarrah Bokos Prix de Cornulier-eventyr i 2012. I galopp etter 500 meter. TGN-foto/TGP

A Aliste
Startlisten i dagens Prix de Cornulier med tre millioner kroner til vinneren. Løpet går klokken 15.15.

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013