Vainqueur RP-seieren er under etterforsking
Til høyre for Vainqueur RP i seiersseremonien står oppasser Kirsi Manninen, kusken Eric Raffin og deleier Richard Pedersen. Sulkyen er fra Jean Michel Bazires stall. Hamre-familien representeres av Hamres nevø Karl Petter Dyrdal (til venstre for hesten). TGN-foto/TGP

Vainqueur RP-seieren er under etterforsking

Skrevet av: Truls Pedersen 18:44 22. januar 2019 , kategori: Sport

Det blir etterspill etter norske Vainqueur RPs seier på Vincennes 12. januar. Dommerne på Vincennes har etterforsket saken i tre dager, og både Jean Michel Bazire og Frode Hamre er i søkelyset etter storseieren verdt 450 000 kroner.

Vainqueur RP tok en sterk seier i Prix de Croix på Vincennes 12. januar. Det var en seier i et gruppe 3-løp, verdt 450 000 kroner, og den norske 5-åringen ga 10 i vinnerodds.

Les også: VAINQUEUR EROBRET VINCENNES

Etter løpet er det blitt stort oppstyr i Frankrike. Vainqueur RP kom ut i løpet med utstyr fra Jean Michel Bazire, men sto oppført med Frode Hamre som trener. Han var i Thailand. Bazire selv kjørte favoritten Enino du Pommereux fra Sylvain Rogers stall. Spillerne reagerte sterkt på dette da de oppfattet at Vainqueur RP sto i Jean Michel Bazires trening.

– Opprinnelig skulle Vainqueur RP stå oppstallet hos Anders Lindqvist med Tina Storetvedt som oppasser. Men så ble Lindqvist syk og det åpnet seg en mulighet for at hesten kunne stå på samme stall som Valokaja Hindø, altså hos Bazire. Meningen var at Tina skulle være med, men så viste det seg at Kirsi Manninen kunne ta seg av hesten på stallen. Hun arbeider for Bazire og er den vi kan kommunisere med. Vi har hatt kontakt med Kirsi hele veien og jeg sto jo ansvarlig for hesten. At vi har fått tips og råd fra Bazire er jo bare bra, sier Frode Hamre.

UNDER ETTERFORSKNING
Dommerne på Vincennes har etterforsket Vainqueur RP-saken i tre dager, men har ikke kommet med noen beslutning, sier banesjef Benoit Fabrega i det franske travselskapet.

Det var DNTs sportsavdeling som meldte Vainqueur RP i Frankrike for Frode Hamre. De har også starterklært hesten i Prix de Croix.

– Det er riktig at vi meldte Vainqueur RP til starten i Frankrike 12. januar, på vegne av Frode Hamre som ansvarlig trener. De ringte fra Frankrike ved starterklæring, og da tok jeg kontakt med Adrian Solberg Akselsen som styrte stallen ettersom Frode Hamre var på ferie i Asia. Adrian ringte tilbake og bekreftet starterklæringen. Jeg tok kontakt med Frankrike, og hesten ble starterklært av oss, bekrefter DNTs sportssjef Tron Gravdal.

A Paris Turf
I dagens utgave av Paris Turf bekreftes det at Vainqueur RP-saken er under utredning.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013