DNT-leder Knut Weum ut mot travlagsleder
Dette er innlegget som sto på trykk i torsdagens utgave av Trav og Galopp-Nytt. Foto: TGN-faksimile

DNT-leder Knut Weum ut mot travlagsleder

Skrevet av: Kristine Kihle 11:45 25. januar 2019 , kategori: Øvrig

DNT-leder Knut Weum går til motangrep mot Terje Sviland etter at travlagslederen i Re travforening, etter enstemmig vedtak på generalforsamlingen, sendte DNT-styret en bekymringsmelding på dårlig informasjon og involvering av hele organisasjonen.

Knut Weum skriver i sin «corner» på travsport.no: «Informasjon er svært viktig for en medlemsorganisasjon som vår. På dette området har vi ikke vært gode nok. Dette området skal få sterkt fokus fra styret sin side i 2019. I TGN torsdag går Sviland som leder av Re Travforening ut og påstår at organisasjonen ikke involveres. Denne påstanden blir hul når vi kan fastslå at vi aldri har hatt så mange møter i Landsrådet som i 2018. Første gang Landsrådet ble informert om Norsk Trav AS og modernisering av totalisatordriften var 17. juni 2017. Så føler jeg det er på tide å minne om at ledere som møter i Landsrådet har ansvar for at travlagsledere også får formidlet informasjonen som blir gitt. Fakta er at senest foran lagledermøtet i Vestfold tirsdag i forrige uke, der DNTs styremedlem Ingolf Herbjørnrød hadde blitt spurt om å komme og orientere om saker under behandling i DNT styret, kjempet Sviland mot at det skulle skje. Jeg oppfatter Sviland at han ønsker å desinformere sine medlemmer og håper på å svekke DNT styret. Til Sviland vil jeg si; søker du informasjon hos din forbundsleder, Ingolf Herbjørnrød eller sågar direkte hos meg, så får du svar. Det er ikke sikkert at svaret passer deg, men uenighet som bygger på fakta er et godt utgangspunkt i motsetning til antakelser. For meg er det nesten uforståelig at noen ønsker fakta, men vil ikke ta imot når tilbudet er der».

Vi har vært i kontakt med Terje Sviland. Han ønsker å avvente et tilsvar til etter at han har lest Weums Corner.

Hele Weums corner ligger her

Artikkelen fra torsdagens Trav og Galopp-Nytt:

Travforening med bekymringsmelding

– Det later til at DNT-styret prøver å lage et konsern av travsporten i Norge, inn bakveien. Re travforening håper på en endring av arbeidsformen i DNT-styret, sier leder Terje Sviland til TGN.

Av: Kristine Kihle

Januar er måned for generalforsamlinger i travforeningene. I Re i Vestfold er det stor misnøye til egen organisasjonen. Det har gått så langt at travforeningen med 112 medlemmer har valgt å sende DNT-styret en bekymrings-
melding.

– Det er mye misnøye og uroligheter i organisasjonen, og det kan vi ikke sitte stille og se på. DNT er en medlemsorganisasjon som i utgangspunkte er godt organisert gjennom lokallag, forbund og DNT. Men slik det har vært i de siste årene, har DNT-styret involvert organisasjonen alt for lite. Derfor vedtok generalforsamlingen å sende en uttalse til DNT-styret med kopi til Vestfold travforbund der vi uttrykker vår bekymring, sier Terje Sviland som er leder i foreningen.

Få sluttføringer
– Gjennom de siste to år har DNTsstyre tatt tak i svært mange ulike oppgaver som de ønsker å gjøre endringer på, men dessverre er det svært få som er sluttført, påpeker han.

43 medlemmer var tilstede på generalforsamlingen, og vedtaket om å sende «bekymringsmelding» var enstemmig.

– Utviklingen går feil vei. Spillomsetningen går ned, totalt 2018 med minus 7,3 prosent (285 millioner kroner), og hittil i år med minus elleve prosent. Fyllingsgraden i løpene går også mye ned. Nå må vi reagere, sier Sviland og fortsetter:

– Vi tror det er en lite fornuftig utvikling å samle for mange oppgaver sentralt, som for eksempel innmelding til løp. Det later til at DNT-styret prøver å lage et konsern av travsporten i Norge, inn bakveien. Re travforening håper på en endring av arbeidsformen i DNT-styret, sier Sviland.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013