Bergslien med på kjøpet

Skrevet av: Trond Asheim 12:39 30. januar 2019 , kategori: Avl

Explosive Matter er kjøpt til Sverige og skal stå til avlstjeneste i vårt naboland i år. Nils og Siv Teigen Bergslien er med på handelen.

Det er Hans Nelén, mannen bak Global Farm, som har sikret seg aksjemajoriteten i Explosive Matter (e Cantab Hall). Den amerikanske avlshingsten var delt opp i 60 aksjer. En gruppe som Bergslien var en del av forsøkte også å kjøpe hingsten for halvannet år siden, men da gikk avtalen i vasken. Nå er det i orden.

– Vi har hatt lyst på Explosive Matter lenge og det er herlig at avtalen endelig er i boks. Nelén har sikret seg 47 av aksjene og så skal de fordeles mellom han, Stutteri Broline, oss og Mats Gabrielsson (stall Tooma). Det er ennå ikke helt klart hvordan fordelingen av aksjene blir mellom oss. 13 personer rundt om i verden har valgt å beholde sine aksjer, forteller Nils Bergslien.

Explosive Matter skal stå oppstallet på stutteri Broline og vil koste 5000 pluss 50 000 svenske kroner.

– Jeg tror han kommer til å bli et veldig bra tilskudd til avlen i Skandinavia. Det har vært en voldsom interesse for ham allerede. Vi kommer til å bruke ham på fem av våre hopper i år, sier Bergslien som også er medeier i Broadway Hall.

Explosive Matter er født i samme årgang som Muscle Hill og måtte således spille annenfiolin i årgangsløpene, men han vant Matron Stakes og satte to verdensrekorder. Som avlshingst har han startet meget bra. Hambo-vinner Pinkman og Trond Smedshammers Phaetosive er de to beste til nå. Her hjemme kjenner vi ham som far til blant andre Gematria, Kapow Hanover, ID Entity, Rebella Matters og Thai Explosive. I Sverige har han blant andre fått fram Policy of Truth

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
  1. Fyll inn Navn
  2. Fyll inn E-post
  3. Feil info
  4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013