Oslo Grand Prix-vinneren operert i en kode
Oslo Grand Prux-vinneren anno 2018 – Evil Enok ME – i oppvarmngen for trener Noralf Brækken. Foto: hesteguiden.com

Oslo Grand Prix-vinneren operert i en kode

Skrevet av: Truls Pedersen 22:12 30. januar 2019 , kategori: Sport

Fjorårets norske Oslo Grand Prix-vinner Evil Enok ME er operert i en kode og er ikke tilbake i løpsbanen før tidligst i april.

Evil Enok ME gjorde et fantastisk løp i Oslo Grand Prix i fjor. Han var annen i mål bak italienske Urlo Dei Venti som senere ble disket for en positiv dopingprøve for kortison. Dermed ble Evil Enok ME utropt som vinner i etterkant. Det til stor fortvilelse for spillerne som hadde spilt trønderen til 72 ganger pengene.

SE LØPET HER

Etter Oslo Grand Prix-seieren i juni, startet Evil Enok ME fire ganger til fram til august. Det ga en tredjeplass som best, men sterke tider.

EVIL ENOK MES KARRIERE

– Evil Enok ME har tidvis slitt med en kode som vi har fulgt opp. Men utover høsten svarte den ikke på leddbehandling. Det er ofte et tegn på at noe mer er galt, sier Kristin Brækken om familiehesten. Kristin er selv veterinær.

– Vi tok ham til Lars Moen på Romerike hesteklinikk for å få andre øyne til å se på det. Han gikk inn i leddet og det viste seg at det var ganske mye av det vi kaller «sjøgress» (påleiringer på brusken, red anm). Det ble skrapet bort 17. desember i fjor, forteller Kristin Brækken. Hun fortsetter:

SKULLE VÆRT I FRANKRIKE
– Etter det har vi tatt det veldig rolig og Evil Enok ME er nå klar for å begynne å kjøre i vogn igjen. Han har gått i skrittemaskinen i seks uker, og nå kan han begynne opptreningen igjen for alvor.

– Når regner dere med å ha ham tilbake i full løpsform?

– Han er en spebygd og ganske lettrent hest, så vi tror det er mulig å få ham tilbake i løpsbanen i april. Utfordingen er at han er ikke verdens letteste hest å ta det pent med. Han vil gjerne alltid springe fortere enn den kusken vil.

– Skulle dere ikke vært i Frankrike i vinter?

– Joda, alt var klart og planlagt for det, men det er ikke alltid det gå som man ønsker. Hele familien var nede til Prix d’Amerique og det var en stor opplevelse, ikke minst med trønderske Looking Superbs innsats. Det er ikke ofte vi trøndere ser rutinerte Jomar Blekkan gråte på seremioniplass, så dette var noe riktig spesielt, sier Kristin Brækken og ler.

1.09-traveren Evil Enok ME er et ekte trønderprodukt. Han er oppdrettet av Tove Melby. Vi gleder oss til å se den lynraske Magnetic Power-sønnen tilbake i løpsbanen.

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013