Catherine’s Chevy & Stoletheshow: – Slik skal vi vinne Derby
Catherine’s Chevy kjempet tappert i Kriteriet etter startgalopp, men Stoletheshow og Erlend Rennesvik var det nødvendige foran når målstreken ble passert. Foto: hesteguiden.com

Catherine’s Chevy & Stoletheshow: – Slik skal vi vinne Derby

Skrevet av: Line Bjølgerud 17:00 04. februar 2019 , kategori: Sport

Catherine’s Chevy er revansjesugen etter at Stoletheshow stjal seieren fra ham i både Kriteriet og Hans Petter Tholfsens minneløp. Her er deres planer for 4-årssesongen.

Mens de fleste nyblivne 4-åringene, som var i årgangstoppen i fjor, har fått løpspause og lader opp til en ny sesong med gode treningsdoser, er Kriterie-vinneren Stoletheshow på farten. I morgen starter han i et 4-årsløp på Solvalla. Seks hester kjemper om førstepremien på 100 000 svenske kroner. 

– Egentlig er det 3-årssesongen som ikke er avsluttet ennå. Han startet lite i sommer på grunn av sykdom og skade (skadet seg på transporten på vei til Märtha-løpet på Biri og måtte strykes, red anm). Derfor trenger han å få mer rutine foran 4-årssesongen, og jeg fortsatte å holde ham i gang etter Kriteriet. Planen var at han skulle starte på Vincennes under Prix d’Amerique-helgen, men på grunn av været og usikkerheten rundt om han kom med i løpet, ble det avblåst i siste liten. Derfor starter han på Solvalla tirsdag i stedet, forteller trener Marcus Lindgren som den svenskeide hingsten som er oppdrettet av Per Rune Pollestad og Ordin Larsen.

– Hva er planen for sesongen?

– Morgendagens løp blir enten det siste, etter det nest siste for nå. Deretter venter en treningsperiode. Han kommer maks til å gå tre måneder uten løp. Det kan være han begynner å konkurrere mens han fortsatt trener hardt i starten. Det er kun Derby som gjelder for ham i år. Han er ikke meldt til noen av de større løpene i Sverige, og vi kommer heller ikke til å starte i Jarlsberg Grand Prix. Jeg vil ikke at han skal starte doble sprintløp i oppkjøringen til Derby. Han kommer ut igjen til våren, og da kommer vi til å starte med jevne mellomrom fram til Derby. 4-årsløpet på Solvalla under elitloppshelgen er  blant annet med i planene, sier Halmstad-treneren. 

– Han har gått gode løp hver gang etter Kriterie-seieren og kjennes like fin ut nå som da han vant Kriteriet, legger han til. 

Marcus Lindgren DSC00025Henry Rorgemoen 74J6729
Marcus Lindgren fikk pokalen og laurbærkransen i fjor. I år vil Rorgemoen ha revansje. TGN-foto/LB og hesteguiden.com

Catherine’s Chevy har ikke startet siden han ble uplassert mot eliten 1. desember. I fjor årsdebuterte han 3. mars. Det var for tidlig, mener Henry Rorgemoen

– Han trener på slik han skal. Det er vanskelig å si hvor mye han har hevet seg før jeg begynner å slippe opp på treningen. Årsdebuten i fjor ble litt tidlig, derfor kommer han ikke ut før i april i år, sier Rorgemoen. 

– Jeg har ikke lagt noen stor plan for i år, utover at vi kommer til å starte på jevnt etter årsdebuten. Jeg har ingen plan om å toppe formen til Derby, men heller bare starte på slik som i fjor. Det er ikke sikkert det er det han tjener mest penger på, men det er i alle fall da jeg har det mest moro – ved å starte flere løp, sier Skien-karen. 

Rorgemoen kunne tenke seg å årsdebutere med «Chevy’n» i Habibs minneløp i påsken, men er usikker nå som løpet er gjort om fra å være for 4-åringer, til å være for både 4- og 5-åringer.

– Jeg vet ikke om han er godt nok forberedt allerede da til å møte eldre hester. Jeg vil gjerne starte mot de eldre, men helst etter at han har fått noen løp kroppen og kommet igang. Jeg kan gjerne starte ham i Oslo Grand Prix, sier Rorgemoen som ikke er redd for å matche tøft. 

– Han er ingen Jarlsberg Grand Prix-hest, for han er litt for dårlig fra start. Men vi kommer selvfølgelig til å starte der likevel. Derby-distansen er en fordel for ham. Det var fryktelig surt å ikke vinne et av de største løpene i fjor. Jeg håper vi har mer klaff i år, sier Rorgemoen som kvesser klørne før en ny sesong. 

Les også: Bedekker Catherine’s Chic – med Chevy?

Stoletheshow slo Catherine’s Chevy i to av de tre største oppgjørene, men likevel tjente Rorgemoens hest mest. Stoletheshow travet inn 1,5 millioner, mens Catherine’s Chevy tjente 1,9 millioner. 

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013