Tronstad svarer om Malvik
Travbanen i Malvik er under stadig diskusjon. TGN-foto/KK

Tronstad svarer om Malvik

Skrevet av: Truls Pedersen 17:09 06. februar 2019 , kategori: Øvrig

Tidligere DNT-leder Per Tronstad er leder av styringsgruppa for den nye travbanen i Malvik. I dette innlegget går Tronstad til motmæle mot alle kritikerne av prosjektet den siste tiden.

Styringsgruppen for ny travbane i Malvik svarer:

I den siste tiden har flere aviser motatt meningsytringer om den nye travbanen på Malvik som ikke kan stå uimotsagt.

Behandlingen av søknaden for det som kan bli Trøndelags nye travarena, er inne i en viktig fase. Styringsgruppen for Malvik er fortsatt sterk troen på å lande dette prosjektet. De er i god dialog med kommuneadministrasjon og rådmannen i Malvik kommune er i dialog med fylkesmannen.

I denne fasen av prosjektet er det krevende at noen har interesse av å komme med stadig nye angrep og forsøk på å så tvil om realismen i prosjektet. For folk utenfor travsporten må det oppleves som ganske utrolig at enkelte innen travsporten forsøker å ødelegge for seg selv i en sårbar fase.

Det er lov å være uenig og det skal være takhøyde for å lufte sine meninger, men det er noen spilleregler alle bør legge seg på minne. Man driver ikke med bakholdsangrep i denne politiske fasen hvis man vil organisasjonens beste. Dette spillet er skadelig, ikke bare for Malvik-prosjektet, men også for travsportens anseelse i hele Trøndelag. Vi stiller oss i et dårlig lys.

Man skal huske at Malvik ble valgt med nesten 70 prosent av stemmene på generalforsamlingen i 2017. Beliggenheten tett inntil E6 og mellom byene Trondheim og Stjørdal, var et viktig argument. Travsporten i Norge sliter i motvind og det er nødvendig å rekruttere publikum og hesteeiere. Derfor er dette med beliggenhet og synlighet avgjørende for travsportens bærekraft i vår region.

Ønsker man virkelig å skifte fokus fra Malvik til gamle og nedstemte lokasjoner når man nærmer seg målet? Motstanden kommer fra tilhengere av disse anleggene som dessverre mangler Malviks synlighet. I tillegg har de noen av de samme utfordringene. Også i de gamle forslagene møter man jordverninteressene og i et av dem møter man naturvernet. Myr har omtrent like sterkt vern som dyrket mark og Fuglmyra i Klæbu er spesielt verdifull fordi den er enestående i sitt slag i Trøndelag. Det hadde neppe blitt lettere å få godkjent travbane på disse lokasjonene.

Vi er ikke i tvil om at Malvik er det alternativet som har best bærekraft og best innfrir travsportens behov. Og la det være fastslått med en gang: Treningsanlegg og treningsløyper er det fullt mulig å få til i Malvik så vel som på de andre lokasjonene.

Den vesentligste innsigelsen fra Fylkesmannen handler om etablering på dyrket mark. Sett fra et politisk helhetssyn, har Malvik den store fordelen at all dyrket mark skal erstattes 1 : 1 og man slipper å bygge ned 85 dekar god åkerjord i Orkdal.

Vil man travsporten vel, så vektlegger man den argumentasjonen fremfor å stikke kjepper i sulkyhjulene. Vedtaket om Malvik er gjort i travets demokratiske prosesser, og vi vil oppfordre de som der ble i mindretall om å respektere flertallet. Hvis man sitter med faktaopplysninger som er viktig for prosessen ta heller kontakt med styringsgruppen slik at dette kan bakes inn eller for å få forklart hvordan det er løst.

Målet er felles, en ny og moderne travbane som skal avløse Leangen

Per Tronstad
leder
Styringsgruppen for ny travbane i Malvik

Per Tronstad d9d6817
Per Tronstad er leder av styringsgruppa for ny travbane i Malvik. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013