Märtha Louise med i galopphest
Prinsesse Märtha Louise blir medeier i Derbyhåp. Foto: hesteguiden.com

Märtha Louise med i galopphest

Skrevet av: Bjørn Erik Lobben 14:46 12. februar 2019 , kategori: Galopp

Prinsesse Märtha Louise har kjøpt del i Øvrevolls "Derby-hest" 2020. – Jeg gleder meg!, sier Märtha Louise til TGN.

Tirsdag ble prinsesse Märtha Louise hesteier på Øvrevoll! At prinsessen er hesteeier er ikke noe nytt. Hun har konkurrert på høyt nivå i sprangridning og kjørte også løp på Bjerke i fjor etter at hun fikk midlertidig lisens. Men galopp er nytt.

– Jeg gleder meg! Jeg har ingen bakgrunn fra galoppsporten bortsett fra at jeg har eid en ponni som gikk ponniløp på Øvrevoll, men uten meg som rytter. Det blir gøy å komme til Øvrevoll. Vi i Hest360 skal sette oss inn i galoppsporten, sier Märtha Louise til TGN.

Hun ser ikke bort fra at hun også blir å se på hesteryggen på galopphest i løpet av året.

– Det gjør jeg gjerne om jeg får sjansen! Hvor mye ridning det blir på galopphest vet jeg ikke, men det hadde vært veldig gøy å prøve, sier Märtha Louise som vet at kong Harald og dronning Sonja i sin tid eide en hest som vant Derby.

– Nå har jeg også sjansen. Jeg vet det er vrient, men som deleier har jeg i det minste muligheten, sier hun.

Hun skal eie sammen med Geir Kamsvåg i Hest360.

– Hest360 skal ta for seg flere deler av hestesporten, også galopp. Andelslag er vanlig i sporten og en fin måte for oss å være med på, sier Kamsvåg til TGN.

– Tanken er at vi skal følge hesten hele veien. Gjerne fra innkjøp på auksjon, til start, og drømmen om Derby, sier han.

40 av 50 solgt

Etter fjorårets finansaften på Øvrevoll ble det startet en jobb med å tromme sammen et andelslag som skal kjøpe hest der målet er å være med i Derby neste år. Trener Cathrine Erichsen er plukket ut til å kjøpe og trene hesten.

– Salget går bra. Vi har solgt 40 av 50 andeler, så jeg er trygg på at vi skal få dette i land. Det er utrolig moro at Märtha Louise via Hest360 er med på en andel, sier Øvrevolls direktør Thomas Gjelsås til TGN.

– Det er kjempegøy at prinsessen blir med på hest hos meg! Hun gjør en flott jobb for hele norsk hestesport, ikke bare ridesporten. Det synes jeg er veldig bra. Hun er hjertlig velkommen til stallen for å ri galopphester om hun vil, sier trener Cathrine Erichsen til TGN.

Selve hesten er ikke kjøpt ennå.

– Jeg kommer til å lete privat først, deretter vurderer jeg auksjon på Doncaster sent i april, hestene der er meldt også til svensk Derby, så det kan være en bonus. Det viktigste er å finne en bra hest, ikke hvor den er kjøpt. I denne sammenheng må jeg lete etter en hest som kan stå lange løp, samtidig er det en bonus om hesten kan løpe i år, så vi slipper å vente en hel sesong med å få den til start, sier Erichsen.

50 år siden Derby-triumf

Det er ikke første gang den norske kongefamilien er involvert i galopphest. Til bryllupet i 1968 til Sonja og Harald, daværende kronprins, ga Øvrevoll to hester i gave. Det gikk ikke dårligere enn at den ene, Birger Andersen-trente Lord Lark, vant selveste norsk Derby i 1969.

I TGNs arkiver kan vi lese at det var rekordstort oppmøte, over 10 000 mennesker hadde kommet til banen i Bærum. Omsetningen var også rekordstor, over 800 000 kroner ble det spilt for. Lord Lark ikke var favoritt, men en av de mer betrodde i løpet til 5.97 i odds. Jockey Brian Taylor slet med å få Lord Lark til å ta i tidlig i løpet og lå langt bak feltet den 24. august 1969, men mot siste sving hadde de kontakt med hovedfeltet. Inn på oppløpet kom Lord Lark til tet, men ble passert av Polar Sea før Lord Lark kontret til Derby-triumf.

– Første del av løpt var et mareritt, men i siste sving var Lord Lark sterk og jeg følte meg sikker på seier, sa jockey Taylor til TGN.

Kronprins Harald var forhindret fra å være til stede, men sendte etter seieren telegram til trener Andersen der han gratulerte og skrev at alle som hadde bidratt til triumfen skulle ha hans takk.

faksimile kronprinsparet

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013