Full krig i kretsen rundt stjernehesten
Rick Zeron (t.h.) og Brad Grant (t.v.) er ikke akkurat like idylliske i forholdet nå som etter Hambletonian-seieren i sommer. Scott Zeron er kusk, men sies ikke å ha noe med denne kontroversen å gjøre. Foto: www.stalltz.se/Adam Ström

Full krig i kretsen rundt stjernehesten

Skrevet av: Truls Pedersen 08:20 14. februar 2019 , kategori: Utland

Treneren og 5-prosent-eieren ble tatt med fullt av medisinflasker med egenproduserte etiketter. Resten av eierne ble opprørt og mistet Årets hest-tittel. De flyttet hesten, men da gikk treneren og 5-prosent-eieren og hentet henne igjen. Det er full krig i kretsen rundt Hambletonian-vinneren Atlanta. Nå vil treneren ha fantasisummen 35 millioner kroner for henne.

Atlanta vant Hambletonian i fjor og var Nord-Amerikas suverene 3-årshoppe. Likevel fikk hun ikke oppleve å bli såkalt «O’Brien-champion» i hjemlandet Canada for to uker siden. Tittelen gikk istedet til Per Henriksens Illusioneesta.

Årsaken er at hester som er i trening hos trenere med dopingdom, ikke kan få noen pris. Og Atlantas trener Rick Zeron er i trøbbel. Dette har han gjort:

Kanadiske travmyndigheter er ganske tøffe mot doping, og en razzia i Rick Zerons stall avdekket en rekke flasker med medisiner der Zeron hadde laget etikettene selv. Han påsto han hadde fått medisinene av sin veterinær på ordinært vis, men det benektet veterinæren. Flaskene har et ennå ukjent innhold, men ble konfiskert. I tillegg hadde Zeron en sjokkbølgemaskin på stallen, og det har han ikke lov til i følge lovene i Canada og USA. De skal bare brukes av autorisert personell.

For alt dette ble Rick Zeron utelukket i seks måneder, med start 24. januar. Han fikk 10 000 dollar i bot.

DRAMA I FLORIDA
Hambletonian-vinneren Atlanta er for lengst sendt til Rick Zerons vinterstall i Florida. Florida har noen av de slappeste regelverk av alle delstater i USA, og det er vel kjent at dopingdømte trenere kan operere fritt der.

De øvrige 95 prosent av eierne er dog ikke fornøyde med det som er skjedd. Tøffere dopingregler på storbanene Mohawk (Canada) og Meadowlands (USA) gjør at hester trent av dopingtatte trenere blir utelukket fra løpene. Av den grunn bestemte de øvrige deleierne (minus Rick Zeron med sine 5 prosent) at Atlanta skulle flyttes.

Tirsdag ble Atlanta tatt ut av sin boks hos Zeron på Sunshine Meadows treningssenter i Florida og leiet over noen titalls meter til Tony Alagnas nabostall. Dette opprørte Rick Zeron og på ettermiddagen hentet han Atlanta tilbake igjen!

– Jeg ba Tony om ikke å gå i konfrontasjon med Rick. Men jeg er opprørt over det som er skjedd. Her kommer en eier med 5 prosent eierskap og overstyrer de 95 prosent andre eierinteressene, sier deleier Brad Grant til harnessracing.com

Brad Grant, Howard Taylor (advokat som normalt forsvarer alle dopingtrenerne i USA...), Holland Racing Stable og Rick Zeron eide opprinnelig 25 prosent i Atlanta hver, men før Hambletonian solgte Zeron 15 av sine prosent i hesten for en stor sum dollar til Crawford Farms.

ZERON VIL HA ÅGERPRIS
De øvrige eierne ønsker nå å løse ut Rick Zerons fem prosent, men da sier Zeron at han skal ha 200 000 dollar for sin andel. Det tilsvarer fire millioner dollar, eller rundt 35 millioner kroner for hele hesten.

For å løse situasjonen er nå Atlanta lagt ut på auksjon på et amerikansk nettsted. Hun skal neppe selges, men ettersom Zeron vil ha så mye penger, vil man ha en markedspris på henne. Budrunden går ut fredag, og så langt er det budt én million dollar for hoppa. Det er 25 prosent av Rick Zerons prisfastsettelse.

– Vi øvrige deleierne kommer neppe til å selge om ikke prisen blir slik at vi ikke finner det forsvarlig å sitte med henne lenger, sier Brad Grant.

Rick Zeron var på Bjerke i 2012 og kjørte egentrente Windsong Geant i Oslo Grand Prix. I følge noen av de øvrige kuskene satt Zeron stort sett og sov i kuskerommet under banen fram til at løpet skulle gå. Der kjørte han uplassert.

Rick Zeron er en av Canadas mest meritterte kusker gjennom tidene med 8137 seirer på samvittigheten. Hans kallanavn er «The Whip». Zerons sønn Scott Zeron er nå en av USAs mest benyttede kusker, men oppgis å ha en ganske annen moral enn sin far. Det har vært Scott Zeron som har kusket Atlanta.

Rick Zeron slikker hansken
Rick Zeron på Bjerke i 2012, nyss oppvåknet etter en lang middagslur. TGN-foto/TGP

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013