Kriterie-vinner avlivet
Gonagas har vandret til de evige gressganger. 15-åringen ble avlivet tirsdag i forrige uke. Foto: hesteguiden.com

Kriterie-vinner avlivet

Skrevet av: Kristine Kihle 08:45 15. februar 2019 , kategori: Sport

Gonagas har vandret til de evige gressganger. Kriterie-vinneren fra 2007 ble syk i desember.

– Det var flere ting som spilte inne, men han raste ned i vekt etter en fôrforgiftning i kombinasjon med et virus. Samtidig som han hadde slått opp en gammel skade. Han ga uttrykk for at det var nok. I samråd med Romerike hesteklinikk var det riktig å la ham få slippe. Det er trist, for vi hadde et helt spesielt vennskap gjennom 15 år. Jeg var der da han ble født, og jeg var der for ham da han sovnet inn. Han tok sitt siste åndedrag med hodet i fanget mitt, beskriver Tonje Kristine Minge som har fulgt hingsten gjennom hele karrieren.

Gonagas var blitt 15 år, men startet løp så sent som i desember i fjor. Han tok elleve seirer på 72 starter og tjente 1 237 521 kroner. Den absolutt største seieren kom i Kriteriet. Året etter vant han Kongepokalen. I Derby ble det galopp.

– 3-årssesongen var fantastisk. Kongepokalen henger også høyt. Jeg er takknemlig for at jeg fikk lov til å være med på det. Han var plaget med skader, men reiste seg gang etter gang. Først var han gjennom to operasjoner i halsen, så var det gaffelbåndskade. Han hadde også en skade i kodesenebeinet. Et av de sterkeste minnene er et 5-årsløp han vant på Romme. Da kom han tilbake etter en skadeperiode. Jeg synes også det var spesielt da han i fjor gjorde comeback etter nesten to år på sidelinjen. Han var nær ved å vinne løp, og gikk ned mot rekorden sin flere ganger, sier Minge.

gonagas_n8v9303.jpg
Glede på seremoniplass hos familien Minge og kusk Dagfinn Aarum etter Kriterie-triumfen til Gonagas i 2007. Foto: hesteguiden.com

Etter planen skulle Gonagas virke i avlen i år. Han har 23 registrerte avkom. Kun tre har kommet til start. Best er Gonagas Rebell som nærmer seg 200 000 kroner innkjørt.

– Jeg har selv en 6-årshoppe som er ustartet. Hun stående på Biri hos Karina Vudduaune. Rådim Lykke heter hun, og skal snart være klar for start. Hvis ikke har jeg en fin avlshoppe som han føre de gode genene etter Gonagas videre. Han var en usedvanlig snill hingst. Døtrene mine på ti år kunne leie ham på travbanen, uten problem. Avkommene hans er også veldig kloke, sier Minge.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013