John Hasle: – Oppdretterne blir latterliggjort
John Hasle er ikke på vei med blomster til DNT. Han mener orgnisasjonen må ta grep for å ta vare på oppdretterne. Foto: hesteguiden.com

John Hasle: – Oppdretterne blir latterliggjort

Skrevet av: Kristine Kihle 13:01 15. februar 2019 , kategori: Sport

Lome-hestene sprang inn 1,2 millioner kroner i Sverige i fjor. For oppdretter John Hasle ga det 6700 kroner inn på kontoen…

– Jeg ønsker ikke å være en sutrekopp, men dette blir for dumt. Vi som er oppdrettere blir regelrett kjørt på ræva. Jeg er veldig glad for at jeg er i ferd med å gi meg, for med de forutsetningene DNT legger til grunn er vi sjanseløse, sier John Hasle.

Valdres-karen har opplevd det aller meste i travsporten. Han har vunnet Kriteriet og Derby. Flere ganger. I fjor opplevde han seier i blant annet Elitkampen med Lome Brage.

Lome_Brage_74J8177.jpgLome Brage i seiersdefilering etter triumf i Elitkampen. For John Hasle som norsk oppdretter er ikke en seier i Elitkampen noe verdt i kroner etter dagens sats på 0,5 prosent. Foto: hesteguiden.com

– Brage hadde et sterkt år, men også Tornado, Annar og Jarl kjørte inn penger i Sverige i fjor. Til sammen ble det drøyt 1,2 millioner kroner. I dag kom utbetalingsblanketten fra DNT. Gevinsten min er på 6 700 kroner! Det dekker ikke flybiletten til Stockholm for å se på Elitkampen en gang, sier Hasle og ler.

– Jeg ler – så dumt er dette her. Det er latterlig. Alle vi som driver med avl, vet at det er tapsprosjekter i utgangspunktet. Bonusen er oppdretterpengene. Nå sitter vi igjen som klovner. Er det rart at vi gir oss?, undrer Hasle.

I fjor opplevde han at Lome Diamant ble solgt til Sverige.

– Jeg klandrer ikke de som selger, for jeg skjønner dem godt. De premiene som er i Sverige gjør at det betales godt for løpshester. Jeg klandrer ikke Bengt som eier Lome Brage heller, for Brage har jo store penger å kjøre om annenhver uke der borte hele sommeren, sier Hasle som har en superinteressant åringshoppa etter Ingbest og Lome Oda. 

– Skal du selge henne på DNT-auksjonen?

– Nei, akkurat dit skal hun ikke. Det er jo nærmest garantert at det kommer en svenske å kjøper henne! Utblåsningen fra meg, gjelder egentlig ikke Lome-oppdrettet eller John Hasle som oppdretter. Det gjelder oppdrett av norskfødte hester. Oppdretterne er maktesløse. DNT må ta grep, før det er helt over. For min del, er det uansett slutt, sier John Hasle til tgn.no.

Les oppsummeringen til DNT på utbetaling av oppdretterpenger fra utlandet i fjor her. Det var ikke mer enn 650 000 kroner til fordeling ved årets slutt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013