– Vi strekker ut en hånd til kaldblodet
Dette er det nye styret i varmblodsforeningen Travavl.no. Fra venstre: Nadja Jensen, Ann Berit Sagedal, Hanne Lynne, Per Erik Hagen og Tom Andersen. Mona Gåsbakk og varamedlem Lisbeth Hansen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat

– Vi strekker ut en hånd til kaldblodet

Skrevet av: Truls Pedersen 19:55 15. februar 2019 , kategori: Sport

Varmblodsavlsforeningen Travavl.no har i dag hatt styremøte. Det munnet ut i en resolusjon om oppdretterpenger. En resolusjon som dekker både varmblod og kaldblod. – Vi strekker ut en hånd til kaldblodsfolket og håper de er enige med oss, sier Travavl.nos leder Per Erik Hagen. Les mer om hva det innebærer.

Travavl.no foreslår at det hentes inn penger til en oppdretterpott utland der premier hentet i utlandet kan dekkes med ni prosent oppdretterpremie. Dette er resolusjonen:

Resolusjon, enstemmig vedtatt på årsmøtet i Travavl.no

Travavl.no ønsker kompromiss om oppdretterpenger utland

Opplegget for hvordan oppdrettere med hester som starter i utlandet skal premieres har vært en lang prosess som nå bør landes. Situasjonen har også blitt stadig verre, med mindre penger å fordele til utenlandsstarterne. Det er et faktum at norske hester tar for seg i utlandet, både kaldblods- og varmblodshester. Mens det historisk har vært kaldblodshestene som har tjent mest utenlands, ser vi i 2018 at dette har jevnet seg ut mellom rasene.

Det er flott at norske hester er dyktige og hevder seg utenlands. Det er i tråd med våre målsetninger, og det er en forutsetning for at optimismen for norsk travsport skal holdes levende. Det stimulerer også spillet at norske hester er med i den internasjonale leken, om det er i 5+-løp i Frankrike eller i svenske løp.

Vi ser at når norske varmblodshester hevder seg i toppen i løp som VM og Prix d’Amerique, så ryddes det plass på attraktive sendeflater i nasjonale medier til travsporten. Det er viktig både for å plassere oss i samfunnsbildet, og for å gi oss internt i sporten pågangsmot og stolthet til å satse, og å ta hverdagene som det er flest av.

Travavl.nos kompromissforslag om oppdretterpenger utland deles i en kortsiktig og en langsiktig løsning.

Den kortsiktige løsningen er å vedta at vi gir 9 prosent oppdretterpenger til alle starter i utlandet, uavhengig av rase, kjønn, alder og hvilket land løpene går i. Dette vil i praksis gi lik utbetaling som gis til norske starter for seksårige varmblodshester og syvårige kaldblodshester. For å finansiere dette bruker vi resten av det nasjonale overskuddet (ca 650.000 i 2018) pluss ett prosentpoeng av alle satser som betales ut etter starter i Norge. Dette siste er beregnet å gi 1,9 millioner kroner. Da har vi 2,5 millioner. Med utgangspunkt i det norskfødte hester tjente utenlands i 2018 vil behovet være 3,15 millioner. Vi foreslår at de resterende 600.000 kronene hentes fra egenkapitalen i DNT.

Langsiktig er løsningen å skaffe midler ved mer rasjonell drift av norsk travsport, og fra økte inntekter som resultatet av vekst for sporten. I tillegg har vi forhåpninger om at statsavgiften skal senkes, og da forutsetter vi at noen av de frigitte midlene brukes til å styrke avlen.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013