Premiesjansen består, men med store endringer
Gretzky BR fikk to millioner kroner for å vinne Derby i fjor. Dobbelt av oppsatt førstepremie ettersom han var meldt i Premiesjansen. Foto: hesteguiden.com

Premiesjansen består, men med store endringer

Skrevet av: Truls Pedersen 20:08 19. februar 2019 , kategori: Sport

Styret i DNT har besluttet å videreføre Premiesjansen, men med endel justeringer. De kan du lese om her.

«Premiesjansen» fungerer slik at de som ønsker å avstå fra mønstringsløpspremier som 2-åringer, kan kjempe om doble premier i Kriteriet og Derby. Ordningen ble innført fra og med 2014-årgangen som en kopi av den svenske modellen. Forutsetningen fra Sverige var at 50 prosent av de premierte i klasseløpene skulle være meldt i Premiesjansen.

Nå viste det seg ganske raskt at dette var en feil modell for Norge. Mindre årganger og mer selektiv påmelding i Premiesjansen ga over 90 prosent premiering i Premiesjansen for varmblods. Dermed sprakk også budsjettet.

DELER UT DET SOM KOMMER INN
Nå ønsker DNTs styre en annen innretning på Premiesjansen. Fra og med 2017-årgangen skal det ikke lenger deles ut mer penger enn det man får inn i sparte mønstringsløpspremier fra de som avstår å starte disse type løp.

– De pengene som kommer inn, skal også deles ut. Styret har bestemt at bare de fem beste som er påmeldt Premiesjansen i hver klasse i hver årgang i Derby skal få doble premier. Utbetalingene begrenser seg til Derby og det kreves minimum 50 innmeldte hester i hver klasse (hopper og hingster, red anm) for at ordningen skal gjennomføres, forklarer DNTs generalsekretær Svein Morten Buer.

Det kommer ikke til å bli utbetalt oppdretterpremier på Premiesjanse-pengene. Det utbetales heller ikke oppdretterpenger på mønstringsløpspremiene.

Derimot mottar kuskene provisjoner av pengene opptjent i Premiesjansen, mens de ikke får provisjon av penger opptjent i mønstringsløp.

A Premie 

A Pre3mie

Kommentarer (1)

 • Martin

  Martin

  20 februar 2019 at 10:23 |
  Det eneste som er stabilt her er det oppdretterne sitter igjen med, snart ingenting. Det er ikke det minste rart at årskullene minker. Pengemakta styrer alt. Når en i tillegg mister muligheten for å starte i unghestserien, dersom en velger bort kriteriet og derby, da må en virkelig lure . Mange velger disse løpene bort av ulike hensyn. Tross alt kun 12 stk som kommer med i finalefeltene. " Tvungen" påmelding ved fødsel, men stryker du, og velger et annet opplegg , blir en straffet med å utestenges fra unghestløpene. Dette kan umulig føre til at flere har lyst til å prøve seg som heste eiere. Få det selvvalgte / demokratiet tilbake.

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013