Kala-utbygger med travinteresse
Lasse Fosby er mannen bak Kamperhaug som har fått grønt lys fra Kala-lagene om å legge tilrette for en flytting av Kala til Rønneld. Foto: Kamperhaug

Kala-utbygger med travinteresse

Skrevet av: Kristine Kihle 12:39 14. mars 2019 , kategori: Sport

Lasse Fosby er mannen bak firma Kamperhaug som ønsker å bytte til seg Kala. Fosby driver også med oppdrett av travhester.

– Ja, vi driver selv så smått med oppdrett av travhester, og avler på hoppa Tresokay. Vi har derfor også en egeninteresse i at Rønneld eventuelt blir et best mulig anlegg, påpeker Lasse Fosby som allerede har oppdrettet en halvmillionær i Kamperhaugs Dina som vant DNTs Hoppechampionat i fjor.

Kamperhaugs_Dina_74J2685.jpgKamperhaugs Dina er Lasse Fosby sitt første oppdrett. Han eier også 5-årshoppa som står på stallen til Momarken-trener Per Oleg Midtfjeld. Foto: hesteguiden.com

Rønneld, hvor Fosby og hans mannskap i Kamperhaug vil etablere nye Kala, ligger ca seks kilometer fra dagens travpark. Kamperhaug var én av to utbyggere som har kommet med forslag til en avtale for å bytte til seg Kala mot å etablere et nytt anlegg med tilsvarende fasiliteter. I tillegg til en økonomisk fortjeneste (forespeilet minimum 20 millioner kroner). Det andre området, som falt på årsmøte mandag, lå nærmere Kala (Stikkaåsen ved Tune Trav og Ridesenter). Det var GG Gruppen som var utbygger på prospektet.

Les også: Kala er på flyttefot

– Hva er oppsiden til travet slik du ser det med flytte Kala til Rønneld?

– Travet kommer til å få et nytt og bedre anlegg, med mer moderne fasiliteter – samt større og bedre utviklingsmuligheter. I tillegg ligger det i kortene at det blir en vesentlig økonomisk gevinst for travet, slik at man også har økonomi til å utvikle anlegg og sport, sier Lasse Fosby.

bilde_1.JPG
Dette område er en viktig del av byttedealen. Kala, som i dag har 150 mål, får 300 mål på Rønneld. I tillegg til de samme fasilitetene som de har i dag bortsett fra at travbanen blir 1000 meter, ikke 900 slik den er i dag. Utover dette er det muligheter for Kala-lagene å utvikle dette området med blant annet staller og treningssløyfer. Foto: Kamperhaug

Rønneld er i dag et LNF-område. Det betyr at jordvernet, som er sterkt i Norge, kan bli et hinder i forbindelse med kommuneplanen slik det er i Malvik.

– Hvor stor er sjansen til å få dette området inn i arealplan som en travbane?
– Vi tror så absolutt at det er en reell mulighet for at både administrasjonen og politikerne i kommunen ønsker denne alternative plasseringen for Kala, sier Fosby som har etablert firma Kamperhaug som hadde sitt første driftsår i 2012.

– Hvordan ser tidslinjen fram til et nøkkelferdig anlegg ut?

– Først og fremst må arealet inn i kommuneplanen, deretter reguleres – før man til slutt kan sende byggesøknad og gjennomføre byggingen, sier den tidligere politimannen som har gjort business av å kjøpe tomter i populære områder for videre å prosjektere og bygge gode boliger som markedet etterspør.

– Hvor god er denne avtalen for Kamperhaug?
– Vi mener vårt forslag til avtale er balansert og god for begge parter når det gjelder økonomi. Når det gjelder vår eventuelle tilgang til et så stort og flott prosjektområde som Kala, er det naturligvis veldig spennende for vår del, sier Fosby.

Kamperhaug har en årlig omsetning på ca 300 millioner. De holder til midt i mellom Kala og Rønneld.

Alt om de store flytteplanene i Østfold får du i dagens utgave av Trav og Galopp-Nytt. Bladet kan du kjøpe som E-blad her.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013