Maja Kanstad: – Det er ikke hverdagskost
Maja Kanstad. Foto: Astrid Engevold

Maja Kanstad: – Det er ikke hverdagskost

Skrevet av: Line Bjølgerud 08:57 16. mars 2019 , kategori: Sport

Maja Kanstad og Erlend Rennesvik sender ut tre hester i Drammen i dag. Alle er favroitter og tippet vinner i TGN. Begge V75-deltakerne ble kjøpt inn av samboerparet som prosjekthester.

Maja Kanstad er en viktig brikke i virksomheten til samboer Erlend Rennesvik. De har en spennende dag i vente med tre gode vinnersjanser i Drammen. Revenge er favoritt i V75-6, mens Børke Balderina i skrivende stund er knepen favoritt foran Brenne Blissi i V75-6. I tillegg er en årsdebuterende Amazing Dream favoritt i et løp utenfor V75. 

– Det er ikke hverdagskost! Det blir veldig spennende. Det er en spennende tid framover med flere løpshester etter en rolig vinter, sier Kanstad som jobber fullt i stallen. 

At Revenge skulle bli en V75-favoritt trodde hun ikke da hun kjøpte hoppa i fjor. 

– Jeg kjøpte henne for 5000 kroner og håpet hun kunne bli en hyggelig hverdagshest. Jeg er veldig positivt overrasket over utviklingen hennes. Hun er behandlet siden sist start og vi har siktet inn dette løpet. Hun er ganske rask fra start, og vinnersjansen er best om hun beholder føringen. Da kan hun sprinte fort i Drammen, sier Kanstad. 

TGN-bankeren Børke Balderina har også hatt en svært positiv utvikling. 

– Heller ikke det var noen dyr hest. Hun hadde vist kapasitet, men galoppert veldig mye. Vi har behandlet henne og skodd henne om, og hun ser ut til å trives med opplegget her. Hun gar ikke intervaller, kun runder i løypa, for å holde henne rolig. For henne er det galopp imot, sier 26-åringen. 


Forever_Peace_IMG_7736.jpg
Erlend Rennesvik og Maja Kanstad med den tidligere stallhesten Forever Peace (les om flyttingen av kapasitetshesten her). TGN-foto/ON

Amazing Dream årsdebuterer utenfor V75. 

– Han har trent fint og det blir spennende å se ham i banen igjen. Fjoråret ble ikke som håpet for hans del og vi får håpe at dette blir hans år. 

Det var aldri noen tvil om at det var trav som gjaldt for Maja Kanstad. Med en travtrener som mor, Gry Kanstad, har Maja fått interessen inn med morsmelken. 

– Det var trav det måtte bli. Jeg gikk på videregående på Wången og lærte mye der. Mens jeg gikk det hadde jeg praksis hos Åke Svanstedt, Stefan Melander og Thomas Uhrberg. Etter skolen jobbet jeg en sommer for Uhrberg og et år hos Joakim Lövgren, forteller Kanstad. 

Deretter ventet mer skolegang. Først en bachelor i økonomi og ledelse i Bodø, før trenerskolen på Starum ble gjennomført. Siden har hun jobbet sammen med Rennesvik som startet opp som egen trener på Seljord-familiens gård i Nittedal etter skoleåret. 

– Det er gøy å jobbe med hest på heltid igjen. Jeg trives med det, og kommer til å gjøre det i en del år til. Jeg har utdannelsen å falle tilbake på om jeg skulle ønske det.

Gry_og_Maja_Kanstad.jpg
Maja er vokst opp med travinteressen med en mor som er travtrener. Foto: hesteguiden.com


– Hvordan ser hverdagen din ut?

– Jeg bor i stallen! Det er i alle fall ikke langt unna. Jeg begynner sju på morgenen og jobber til fem-seks. Da bærer det hjem for å spise middag og slappe av noen timer. I åtte-ni-tiden er det tilbake til stallen for å fôre kveldsmat og gjøre ferdig det som eventuelt gjenstår. Vi har 17 hester på stallen nå og det er mye å gjøre, forteller Kanstad. 

– Jeg synes det er gøy å ri løp, og det også tar tid. Jeg kan ikke reise rundt over alt, men rir så mye jeg kan. Jeg trives med tilværelsen sånn det er nå, legger hun til. 

Hittil i år er det blitt to seirer på 14 starter – én i salen og en i sulkyen. 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013