Hingstechampionen slo til
Revenue (her kusket av Trond Smedshammer på The Red Mile i Lexington) hadde tre vinnere i kveld. Foto: www.stalltz.se

Hingstechampionen slo til

Skrevet av: Truls Pedersen 22:26 15. april 2019 , kategori: Avl

Revenue ble hingstechampion i Norge i 2018. I dag hadde han en toppdag som far med fire vinnere i tre land. Her er litt smått og godt fra flere arenaer i kveld.

Revenue sto i norsk avlstjeneste bare noen lange steinkast fra Jarlsberg travbane. Og på Jarlsberg i kveld ble det to seirer. Først ved den sterke vossingen Super Strong som nå er kommet til Lars Magne Søvik, og deretter ved Toten-hesten Hearthammer som sprintet herlig i tet hele veien til overlegen seier, eid, oppdrettet og trent av tidligere Bjerke-trener Kai Frode Olsen.

Begge Revenue-vinnerne på Jarlsberg viste opp 1.13-tallet.

FINSK/RUSSISK I SVERIGE
I Mantorp i Sverige vant det også et Revenue-avkom. Og det et veldig internasjonalt ett. Finskfødte Nika er fire år, men er ikke oppdrettet av finner. Nika er oppdrettet og eid av russiske Artak Avietisjan. Kusk og trener er også fra Russland – 45 år gamle Olga Sehlova som styrte iskaldt til seier på 17,1a/2640.

STERK 3-ÅRING I FINLAND
Revenue er også far til en lovende 3-åring i Finland. 3-årshingsten Q-Rex Oak har startet karrieren på beste vis. Tre starter i år har gitt to seirer og en annen. I kveld vant han i Tampere på fine 16,9a/2100, etter 12,5 siste 500 meter.

Det er veteranen og unghestspesialisten Markku Nieminen som trener Q-Rex Oak.

TOPPSTAMMET
På Mantorp ble det også seier til en toppstammet 4-åring av topp stamme, og med internasjonalt snitt. 4-årshoppa Zourane Kronos er født i Italia, eid i Frankrike og trenes i Sverige av finnen Timo Nurmos. Faren er den amerikanske avlschampion Muscle Hill, mens  moren er den itallienske elitehoppa Zamia FC (e Sugarcane Hanover) som fra før har født millionærer som Tobin Kronos, Gift Kronos og Namale Kronos.

Zourone Kronos trenes av Timo Nurmos og da blir det ikke mange starter, men mange seirer. I dag ble det seier nummer seks på sju starter. 14,0a/2140 travet seiersmaskinen Zourane Kronos i dag.

13,8 AV NORSKFØDT
I Halmstad var den norskfødte 7-åringen Sanda Love (e Love You) ute og luftet seg. Det ga annen på 13,8a/2140 for vallaken som trenes av Robert Bergh, og der Steinar Nordengen er primus motor på eier- og oppdrettersiden.

3-ÅRSFINALE I USA
På 1000-meters banen Miami Valley i den amerikanske delstaten Ohio, ble det i dag kjørt finale i James Hackett Memorial for 3-årige hopper. To trenere trener åtte av de ni hestene i feltet. Chris Beaver trener fem og Ron Burke tre.

Det ble Beaver som vant. Chris Beavers Pure Chance (e Triumphant Caviar e SJ’s Caviar) vant på 11,6 foran Burke-trente Well I’m Fancy (e Wishing Stone) og Beaver-trente Aunt Rose (e Uncle Peter). Pure Chance ga ikke spillerne så mye sjanse og ga nesten 19 i vinnerodds.

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013