Propulsion, rett og slett mektig
Propulsion var mektig da han vant Olympiatravet for Örjan Kihlström. Foto: Skjermdump/ATG Live

Propulsion, rett og slett mektig

Skrevet av: Holm Amund Holmsen 19:03 27. april 2019 , kategori: Utland

Propulsion vra favoritt i Olympiatravet, men han skulle ikke få noe gratis på vei til seieren verdt 1,5 millioner svenske kroner.
For en hest han er, stemte begge RDs eksperter Stian Hallenstvedt og Anders Mikkelborg i da Propulsion skar mållinjen.

For det ble ingen enkel vei til seier, heller nærmest en umulig en. Propulsion havnet nest sist fra start fra sitt sjuendespor i startrushet hvor Cyber Lane stakk til tet og åpnet 03,5 de første 250 meterne. Cokstile forsøkte seg også på startsiden, men hadde ingen mulighet på å nå tet og fikk annet utvendig da Muscle Hustle gled fram til dødens.

Örjan Kihlström satte fart med Propulsion på første langside, men han ble ikke sluppet gratis fram til lederen. Først runden igjen, etter kilometeren passert på 11,0, kom favoritten ned utvendig Cyber Lane. Det svenske Derby-vinneren fra to år tilbake svarte ut Propulsion. Etter 1500 meter på 10,8 var det trykk i løpet hele veien, og Propulsion var mektig da han koblet grepet inn på oppløpet og svarte sikkert opp Handsome Brad og franske Bahia Quesnot som begge spurtet bra via siste indre. Vinnertiden ble 11,0/2140.

– Hva skal man si, det meste er sagt. Det skal ikke gå an å vinne et slikt løp den veien han må gå. Det er heftig, sa en rørt Örjan Kihlström like etter triumfen til ATG Live.

Trener Daniel Redén var tilsynelatende veldig rolig da han ble intervjuet på tv like etter løpet.
– Det finnes så mange gir i denne hesten. Man kan ikke tro at han er åtte år, og etter alt det han har vært med på fortsatt levere slike prestasjoner. Jeg bannet innvendig da Propulsion ble hengende i tredjespor og fikk den reisen, og nå er jeg er utrolig lettet og glad over hesten, det er ikke så mye mer å si, sa trener  Redén.

Waaler godt fornøyd
Cokstile hang så godt med som han kunne fra annet/tredje utvendig. Lars Anvar Kolle måtte mane på den norske 6-åringen siste 500, men Cokstile holdt farten bra etter litt trafikkproblemer på oppløpet da en sliten Muscle Hustle stoppet foran. Cokstile kom i mål som sjuendehest på 11,6 og endte først utenom premierekka.

– Dette er det beste løpet Cokstile har travet. Andrespor hele veien mot så gode hester og i tillegg ble han litt hindret av Muscle hustle på oppløpet. Han er lite herdet fra slike selskap, men kjempet på til mål, sa trener Jan Kristian Waaler til TGN.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013