Topptreneren er tilbake i toppen
Falcao de Laurma og Franck Nivard vinner Frankrikes største 4-årsløp. Foto: Gerard Forni

Topptreneren er tilbake i toppen

Skrevet av: Truls Pedersen 15:27 05. mai 2019 , kategori: Utland

Den franske travtreneren Thierry Duvaldestin var en periode på alles lepper som trener av Ready Cash og en rekke andre stortravere. Men de siste sesongene har Duvaldestin vært mer anonym. Nå har han dog en kanon i Falcao de Laurma som i dag 4-årsklassikeren Criterium des 4 Ans.

Thierry Duvaldestin var den første treneren i Frankrike som vant over 100 seirer i samme sesong. Han hadde en rekke topptravere på stallen, blant andre Ready Cash som vant Prix d’Amerique i 2011 og 2012 i trening hos Duvaldestin. Superhoppa Pearl Queen og Prix de Paris-vinneren Prince Gede var andre topphester i «Duvals» trening.

De siste sesongene har det vært mer magert med topphester, men gode trenere kommer alltid opp med en ny stjerne. Nå er det den storvokste og røde Falcao de Laurma som er Duvaldenstins nye våpen. Han er etter Uniclove (e Look de Star) som vant fire gruppe 2-løp og ble annen i gruppe 1-løpet Prix de Selection i Duvaldestin-regi-

VANT TROSS GALOPP
Falcao de Laurma er allerede bedre enn sin far. 4-åringen har vunnet to gruppe 2-løp i år, men fikk i dag gruppe 1-seieren faren mangler. Og det til tross for at Falcao de Laurma galopperte fra start i Criterium des 4 Ans. Han er av den hissige typen, og da «pullenettet» ble plukket av kort før start, kokte det litt for Falcao som galopperte fra start.

Franck Nivard var dog kald og fikk ham ganske raskt i trav igjen, men de tapte 20 meter. Like etter galopperte også favoritten Freya du Pont og Jean Michel Bazire som mye av hun ble disket. Da så Nivard sitt snitt. Han sendte Falcao de Laurma framover i tredjespor mens de kjørte 1.13 foran i tet. Nestfavoritten til 3,70 i totoen ble dog svart opp i dødens og hang lenge i tredjespor stort sett hele løpet.

SE LØPET HER

Det affiserte ikke råsterke Falcao de Laurma som tok føringen mot siste sving og holdt tappert unna til knepen seier på 13,2v/2700. 165-oddseren Frisbee d’Am (e The Best Madrik) spurtet som ei kanonkule og ble overraskende annen. Han trenes av Richard «Timoko» Westerink. Tredjeplassen gikk til Fric du Chene (e Nobody du Chene).

Falcao de Laurma har nå tatt tre seirer på sju starter i år, og seiler opp som en av årgangens aller beste. Årgangseneren så langt, Face Time Bourbon, startet ikke i Criterium des 4 Ans.

For Thierry Duvaldestin var dette den første seieren i Criterum des 4 Ans. Det var det utrolig nok også for kusken Franck Nivard som har vunnet en mengde andre gruppe 1-løp før.

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013