Dropper Kriteriet med 2-årstalent
Tverdals Trippel fra 2-årsrekrutten i Orkdal. Foto: SDT Foto

Dropper Kriteriet med 2-årstalent

Skrevet av: Trond Asheim 10:02 16. mai 2019 , kategori: Sport

Tverdals Trippel travet for fort i mønstringsløpet på Leangen mandag. Eier, trener og oppdretter Harald Gunnesmo er også redd for at det skal gå for fort neste år. – Jeg vil ikke være med på hardkjøret til Øystein Tjomsland, sier Gunnesmo.

Tverdals Trippel (e Briske­by Philip) travet fortere enn 1.45 mandag og fikk dermed underkjent sitt mønstringsløp. 

Atle Eggan mis­tet kon­tak­ten med klok­ka si et­ter 500 me­ter så han vis­ste ikke helt hvor fort det gikk. Han proet det han kunne på oppløpet, men det var ikke nok. Tverdals Trip­pel var nok nede på 1.36 en 500-me­ter, sier Har­ald Gun­nes­mo fra Ren­nebu.

Han gjør et nytt forsøk med sitt stor­tal­ent førstk­om­mende mandag. 5. mai travet Tverdals Trip­pel 55,9 i sitt første mønstringsløp.

– Jeg vant DNTs 5-årsløp for hop­per med Tverdals Lil­ja, men maken til talent som Tverdals Trippel har jeg ikke vært borti før. Han har gjort alt rik­tig og var også best på ut­still­ing nylig der han fik 8,5 po­eng i snitt. Han har utviklet seg mye gjennom vinteren og fått mye bakketrening. Han har kun vært på bane tre ganger. Hvor fort han kan trave nå, vet jeg ikke. Det vil jeg ikke teste heller. Jeg vil at denne hesten skal vare lenge. Etter mønstringsløpet skal han få gå på beite en stund, sier Gun­nes­mo.

Tre på auksjonen
Gunnesmo har allerede tatt bort Tverdals Trippel fra Kriteriet.

– Jeg vil ikke være med på det kjøret til Øys­tein Tjom­s­land! Det å trave så fort som 3-åring tror jeg kan koste mer enn det smak­er. Tverdals Agnes var også et talent, men etter Oaks-kvalifiseringen pådro hun seg en alvorlig gaffelbåndskade og måtte avlives. Jeg ønsker ikke at det samme skal skje med Tverdals Trippel og vil ta ham forsiktig. Vi satser heller mot Derby, sier Gunnesmo, som skal ha ut tre åringer på Klasseløpsauksjonen til høsten.

– Det blir veldig spennende. Den ene er etter Tverdals Lilja, et hoppeføll etter Bork Odin. I år har hun fått hingsteføll etter Odd Herakles. Hun er bedekket med Bork Odin igjen, forteller Gunnesmo om hoppa som bare gjorde 18 starter i sitt liv og vant hoppeavdelingen av DNTs 5-årsløp i 2016.

Tverdals lilja mg 6496

Harald Gunnesmo var fornøyd etter at Tverdals Lilja vant hoppeavdelingen av DNTs 5-årsløp. Stian Eilefsen var trener. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013