Morten Langli har Hambletonian-favoritten
Brian Sears var bare «vognmann» da Greenshoe avla en fantastisk årsdebut i natt. Foto: Lisa Photo

Morten Langli har Hambletonian-favoritten

Skrevet av: Truls Pedersen 08:14 18. mai 2019 , kategori: Utland

Morten Langli fra Oslo er deleier i 3-årige Greenshoe som «hele USA» holder som den store Hambletonian-favoritten i år. Årsdebuten i natt var ikke god, den var fantastisk! Eller som kommentatoren på Meadowlands utbrøt ved målpassering: «Are you kidding me!»

Morten Langli, den svenske tv-kommentatoren Lasse Granqvist og fotballtreneren Hans Backe er med på en hest hovedeieren Anders Ström (Stall Courant) ropte inn i Lexington i fjor for hele 330 000 dollar. Det er nesten samme konstellasjon som også eier Dominion Beach.

I fjor viste Greenshoe enorm kapasitet, men galopperte ved flere anledninger fra start og viste hissig opptreden. Brian Sears kjørte noen brutale løp på opphenting og man fryktet at det hadde blit for mye for Greeenshoe som 2-åring.

Men dette er en hest av helt spesielt format. I tillegg har hans trener Marcus Melander gjort en fenomenal jobb med den storvokste hingsten i vinter. Greenshoe er mer rolig og avbalansert nå. Da er han bare bedre enn de andre.

– Greenshoe vinner Hambletonian. Jeg har ikke sett hester her borte som er i nærheten av hans kapasitet, sier Thomas Svensen som er annentrener hos svenske Per Engblom i USA.

05,6 SISTE 400 METER!
I natt årsdebuterte Greenshoe i New Jersey Sire Stakes for 3-åringer på Meadowlands. Brian Sears tok det pent fra start med ham, mens Åke Svanstedt dro opp farten i tet med Sheena’s Boy (e Trixton). Mot siste sving angrep Greenshoe, og da så det ut som han drev en annen idrett. Uten at Brian Sears rørte en finger, stormet Greenshoe først i mål på 09,2. Det er suverent årsbeste i verden blant 3-åringene.

De siste 400 metrene gikk etter vanvittige 05,6! Meadowlands-kommentatoren trodde ikke det han så og utbrøt: «Are You kidding me! 1,51 and 2!»

SE LØPET HER. Trykk «Replays», velg «Meadowlands Harness», «17» for dato, og «2» for løpsnummer.

Greenshoe tilhører den første årgangen til Father Patrick (e Cantab Hall), og har nå strak kurs mot den Hambletonian-tittelen faren aldri fikk.

Det var flere 3-åringer som løp fort på Meadowlands i natt. Åke Svanstedt kjørte 09,8 med Sheena’s Boy uten å vinne. Han tok sitt monn igjen med Soul Strong (e Father Patrick) som vant sin avdeling av New Jersey Sire Stakes på 10,2.

3-årshoppa The Ice Dutchess (e Muscle Hill) vant storløpet Jim Doherty Memorial i fjor. Da var det Jimmy Takter som trente henne. Nå har datteren Nancy Johansson overtatt. Hun har ikke gjort noe feil, og i årsdebuten i natt vant The Ice Dutchess på 09,6.

Morten langli mg 8552
Morten Langli kan ha gode muligheter for å heve Hambletonian-pokalen den første lørdagen i august, om Greenshoe fortsetter på det sporet han er på nå. Foto: hesteguiden.com

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013