«Svanen» ryddet premiebordet
Storvokste Six Pack lekte seg til seier i årsdebuten i natt. Foto: Lisa Photo

«Svanen» ryddet premiebordet

Skrevet av: Truls Pedersen 08:11 19. mai 2019 , kategori: Utland

Om en uke kjører Åke Svanstedt Looking Superb i Elitloppet. I natt viste den 60 år gamle svensken igjen hvilken maktfaktor han er blitt også i amerikansk travsport. Han vant begge storløpene på Meadowlands. Og et nytt forvandlingsnummer.

I Sverige var Åke Svanstedt mest kjent for å få fart på eldre hester. I USA har han utvidet repertoaret til også forme gode unghester. Men «Svanen» har fortsatt grepet om de «voksne» hestene.

Det viste han i natt på Meadowlands. Svanstedt vant begge avdelingene av The Graduate for 4-årige travere. Åkes verdensrekordholder Six Pack (e Muscle Mass) viste at han er å regne med også i år. Den gigantiske 4-åringen avsluttet 05,6 siste 400 meter og vant på 10,3 i årsdebuten etter at Svanstedt hadde dempet farten i tet på europeisk vis underveis.

05,1 SISTE 400 METER AV FORVANDLINGSNUMMERET
Åke Svanstedt fulgte deretter opp med å vinne med Muscle M Up (e Muscle Hill). Det er en riktig Svanstedt-forvandling. 4-åringen kom fra Jim Campbells stall i november etter en mislykket 3-årssesong. Etter en vinter på Åke Svansteds sandbane, er det blitt fart på Muscle M Up.

I natt vant Muscle M Up på råsterke 09,2 på Meadowlands, og la inn fenomenale 05,1 siste 400 meter. Tre starter i Svanstedt-regi har nå gitt tre seirer.

Trond Smedshammer måtte stryke begge sine hester i løpene på grunn av sykdom, inkludert stjernen Phaetosive som skulle årsdebutert. Ron Burke strøk også superstjernen Atlanta grunnet sykdom.

Muscle M Up
Dette er Åke Svanstedts nye forvandlingsnummer. Muscle M Up har vunnet tre strake i svenskens regi. I natt vant han på 09,2. Foto: Lisa Photo

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013