Kapasitetshest i Leangen-debut: – Noe helt spesielt
Da Pepperboy sammen med Tina Dale Brauti og kusk Peter Ingves etter en seier på Bjerke under OGP-helgen i 2017. Foto: hesteguiden.com

Kapasitetshest i Leangen-debut: – Noe helt spesielt

Skrevet av: Line Bjølgerud 11:00 21. mai 2019 , kategori: Sport

Den spennende 5-åringen gjør comeback og debuterer samtidig for Lise Westergren på Leangen mandag.

Svenskfødte Da Pepperboy (e Muscle Hill) er Tina Dale Brautis oppdrett. Hingsten vant seks av ti løp som 3-åring. I sin fjerde start i livet vant han på 13,8a (på Bjerke under OGP-helgen), og senere vant han sin kvalifisering til Kriteriet i Sverige. 

4-årssesongen gikk ikke like bra. Det ble to seirer på fem starter, og en femteplass i kvalifiseringen til Derby. I januar i år overtok Orkdal-bosatte Lise Westergren regien over hesten som tidligere ble trent av Halmstad-trener Petri Puro.

– Han slet med helsa i hele fjor. Han gikk noen supre løp for det, men Petri var fortvilet over at det ene problemet avløste det andre. Han var veldig dårlig i sitt siste løp, i januar, og da spurte Tina, som er ei venninne av meg, om jeg ville bli med på ham og se om jeg kunne finne ut av hva problemet var, forteller Westergren som er veterinær av yrke.

– Det var mye forskjellig å ta tak i. Han er ikke blitt operert, men han er behandlet og vi har trent annerledes. I vinter hadde vi veldig dårlige treningsforhold, derfor har han fått ekstra god tid. Litt lengre enn jeg hadde tenkt, forteller hun.

Da Pepperboy travet 17,0 på en lokalkjøring i vår.

– Da merket jeg at han trengte litt mer trening, og fikk en måned til på seg. På grunn av alle avbruddene i fjor hadde han lite treningsgrunnlag i kroppen. Han har gått intervaller og i trykkvogn og sett veldig fin ut i trening. Siden det har han gått et hurtigarbeid på 1.20, sier Westergren. 

Mandag er han klar for start i et stayerløp på Leangen. 

– Vi skal kjøre pent og ikke kjøre fortere enn høyst nødvendig. Tidligere har han ramlet sammen litt de siste 150 meterne, og jeg trener ikke slik at jeg vet om det vil skje nå. Det får vi se når han kommer i løp. 

Holder han seg frisk, er det utvilsomt en spennende hest framover. 

– Det er en utrolig fin traver. Han har mye spenst og trykk i steget. Det er noe helt spesielt. Vi håper han skal komme tilbake på det nivået han var på, men det finner vi først ut når vi kommer i gang. Han har fått noen trykker i tøft lag. Derfor skal han få noen fine løp starten for å bygge ham opp igjen, sier Westergren. 


 Mr_Nelson_DSC_1057.jpg
Lise Westergren forsøker å få Da Pepperboy på rett kjøl. Her med Mr Nelson. TGN-foto/ON

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013