Elitloppsminner
Copiad har kontroll, mens Pine Chip feiler. Foto: Arild Hansen

Elitloppsminner

Skrevet av: Trond Asheim 10:49 21. mai 2019 , kategori: Sport

Det er bare fem dager igjen til årets utgave av Elitloppet. Her får du et gjensyn med den legendariske duellen fra 1994.

Elitloppet 1994 ble et oppgjør mellom to giganter i en av tidenes dueller på en travbane. Svenske Copiad og amerikanske Pine Chip hadde begge imponert voldsomt til seier i hvert sitt kvalifiseringsløp. Finalen ble like severdig som alle håpet på. Chuck Sylvester overrasket med å velge spor fire for Pine Chip som førstemann fordi hesten likte seg bedre midt bak bilen. Erik Berglöf kontret med å ta spor tre for å ha bedre kontroll på sin argeste konkurrent. Copiad fikk da også føringen, mens Pine Chip måtte gå utvendig den siste runden. På siste bortre ble tempoet skrudd opp og da var det som de to duellantene var en egen rase i forhold til sine konkurrenter. Copiad og Pine Chip kjempet en durabelig fight nedover oppløpet. Pine Chip fikk aldri taket på svensken og var slagen da han hektet i knebelegget og feilet.

– Det var to trøtte hester som kom inn på oppløpet. Copiad vant på sin utrolige ærlighet. Jeg blir rørt når jeg tenker på hvordan denne hesten kjemper. Man blir ydmyk overfor slike individer, sa Erik Berglöf etter triumfen som utløste ville jubelscener ute i banen blant Copidas tilhengere.

Pine Chip, som hadde norsk oppasser i Tone Ingwersen, sto igjen med ingenting etter sin sterke innsats. Kusk Chris Boring, var slett ikke kjedelig, men hadde ikke noen stor dag i vogna. Feil nummer én var at han presset opp farten utvendig i stedet for å legge seg en halv lengde bak og avgjøre på speed. Feil nummer to var at han ikke hadde satt seg inn i de skandinaviske reglene. I USA ville Pine Chip beholdt annenplassen til tross for at han feilet i mål ettersom konkurrentene var så langt bak. Slik er det ikke her. Boring lot Pine Chip galoppere over mål og tapte dermed annenpremien verdt 400 000 svenske kroner. I stedet gikk annen til Abo Volo, mens Shan Rags og Noralf Brækken sørget for en flott norsk tredjeplass.

P.s Copiad vant Elitloppet også året etter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Logg inn for å kommentere. Alternativ innlogging under.
Innlegg som ikke skrives under fullt navn eller inneholder upassende innhold vil bli fjernet.

 • boker

  Bøker

  Vi har et godt utvalgt av bøker som fenger den hestesportsinteresserte!

  Bestill her »

 • caps

  Caps med LED-lys

  Vi har testet produktet over en lengre periode og har mer eller mindre blitt avhengig av capsen. Fem LED-pærer er diskret innfelt i capsens brem og man slår enkelt av og på lyset etter behov.

  Bestill her »

 • vest

  Sikkerhetsvest

  KOMPERDELL sikkerhetsvest er den første på markedet som er produsert for mannlige og kvinnelige kusker med en unik passform. Fungere også perfekt for montéryttere.

  Bestill her »

 • kjoredress

  TGN effekter

  En lett og praktisk kjøredress til varme dager eller til å ha utenpå andre klær.

  Bestill her »

- Annonse -
TGN.no
Trav og Galopp-Nytt A/S
Kontaktinformasjon
Trav og Galopp-Nytt A/S
  Tips oss
Eller hjelp oss å gjøre tgn.no bedre
Les dagens utgave av TGN
Se siste utgave eller bestill abonnement

Sentralbord
Tlf: 22 88 30 00

Postadresse
Trav og Galopp-Nytt
Postboks 10 Årvoll
0515 Oslo

Besøksadresse
Bjerke Travbane
Refstadveien 23 
0589 Oslo (se kart)

Åpningstid kundeservice
Man – fre: kl 08.00-11.30
og kl 12.00-15.00

Kundeservice
Tlf: 22 88 30 11
Faks: 22 88 30 20
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Redaksjonen
Tlf: 22 88 30 26
Faks: 22 88 30 10
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Annonser
Tlf: 22 88 30 19
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ansatte
Se våre ansatte

 
 1. Fyll inn Navn
 2. Fyll inn E-post
 3. Feil info
 4. Invalid Input

© Trav og Galopp-Nytt 2013